29. 11. 2015

Mariborčani po porazu v Romuniji ostali brez skupinskega dela pokala EHF

Igralci Maribora Branika so ostali brez napredovanja v skupinski del evropskega pokala EHF. Po domači zmagi na prvi tekmi tretjega predkroga (27:26) so Mariborčani gostovali v Romuniji in proti Dinamu v Bukarešti izgubili s 25:31 (9:20).

 

 

DINAMO BUKAREŠTA - MARIBOR BRANIK 31:25 (20:9)

 

 

Bukarešta - Dvorana Ioan Kunst Ghermanescu, gledalcev: 600, sodnika: Daniel in Roberto Martins (oba Portugalska).

 

 

Dinamo Bukarešta: Makaria, Grigoras, Irimus, Ragot 3, Milašević, Diaw 3, Asoltanei 3, Mironescu 2, Savenco 1, Balut 2, Sandru 2, Cimpan, Vancea 1, Zulfić 5, Mocanu 1, Vranković 8.

 

 

Maribor Branik: Čudič, Mijušković, Kastelic, Cingesar 5, Žmavc, Kaleb 1, Jamnik 4, Poklar 3, Hrastnik 3, Fidel 1, Špende 1, Verdinek 2, Brajović 1, Čagalj 1, Štumpfl 2, Mišković 1.

 

 

Sedemmetrovke: Dinamo Bukarešta 5 (5), Maribor Branik 2 (1).

 

 

Izključitve: Dinamo Bukarešta 8 minut, Maribor Branik 8 minut.

 

 

 

Mariborčani so po tesni zmagi v dvorani Tabor na povratni tekmi v romunski prestolnici v uvodnih dvajsetih minutah doživeli pravi polom in se zavoljo tega poslovili od drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. To je bil črn dan za slovenski klubski rokomet, le nekaj ur pred tem je mednarodno sezono v tem tekmovanju končalo tudi Gorenje.

 

 

Izbranci gostujočega trenerja Slavka Iveziča so na najslabši možni način začeli obračun v Bukarešti. Gostitelji so si že po devetih minutah priigrali neverjetno vodstvo s 6:0, Ivezič pa je že po vsega 14 minutah izkoristil obe minuti odmora.

 

 

Kljub temu so njegovi varovanci v uvodnih dvajsetih minutah dosegli le tri gole, pred tem pa je bil rezultat v 17. minuti 12:1 za Dinamo. Na drugi strani so se gostitelji dobesedno razleteli na igrišču, kot za stavo so polnili štajersko mrežo in si že v 19. minuti priigrali prednost 12 golov (14:2).

 

 

Tako so igralci romunskega kluba že v zgodnjem obdobju tekme razrešili vse dvome o svoji zmagi in napredovanju v skupinski del pokala EHF. Mariborčani v drugem polčasu (prvi se je končal z rezultatom 20:9) v nobenem trenutku niso ogrozili tekmecev iz Bukarešte, so pa vsaj delno ublažili hud poraz.

 

 

V drugem delu tekme so se Štajerci do zaključnih minut enkrat približali na osem golov zaostanka, najvišja prednost v korist Dinama pa je znašala kar 14 golov (26:12 v 44. minuti). V končnici so gostitelji malce stopili s plina, kar so gostje spretno izkoristili in tekmo končali s šestimi goli minusa (25:31).

 

 

V slovenski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Darko Cingesar s petimi goli, Grega Jamnik pa je prispeval štiri zadetke.

 

 

Slavko Ivezič, trener Maribora Branika: "Na začetku tekme je bila realizacija izjemno slaba, kar je bil tudi povod za nezaupanje v svoje kvalitete in s tem slabo igro. Igre ni smo uspeli sestaviti v vseh segmentih, od obrambe in protinapada do napada na postavljeno obrambo. Izgubljali smo se, šli smo iz napake v napako. Kljub temu, da je njihov vratar branil fenomenalno, smo imeli kar nekaj 100-odstotnih priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Glavno težavo vidim v tem, da so bile določene stvari daleč pod nivojem kakovosti igralcev. Fantje bodo absolutno morali storiti več kot v danem trenutku, ker tako ne moramo uresničiti določenih ciljev. Čas je za globljo analizo in potrebno bo ustrezno odreagirati po koncu jesenskega dela prvenstva."

 

 

 

Foto: RK Maribor Branik

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2015/16