29. 11. 2015

Gorenje še enkrat izgubilo proti Holstebroju in izpadlo iz pokala EHF

Na povratni tekmi tretjega predkroga evropskega pokala EHF je Gorenje na Danskem izgubilo proti Holstebroju s 27:32 (14:18). Velenjčani so izgubili tudi prvo tekmo v Rdeči dvorani (25:29) in s skupnim rezultatom 52:61 izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

 

 

HOLSTEBRO - GORENJE VELENJE 32:27 (18:14)

 

 

Holstebro - Dvorana Gräkjaer Arena, gledalcev: 843, sodnika: Dojčinov in Gorecov (oba Bolgarija).

 

 

Holstebro: Gade, Hansen, Wiesmach Larsen 9, Nielsen 5, Larholm 4, Karlsson, Sörensen 2, Bramming 5, Thogersen, Oechsler, Blazejewicz, Bitsch 1, Balling Christensen 5, Andersen 1.

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 6, Cehte 5, Medved 2, S. Burić 2, Ovniček 1, Szyba, Skube 5, Golčar 3, Šoštarič 1, Kleč, Gams, Ratajec 2, Nosan, Bećiri.

 

 

Sedemmetrovke: Holstebro 2 (1), Gorenje Velenje 3 (1).

 

 

Izključitve: Holstebro 8 minut, Gorenje Velenje 14 minut.

 

 

 

Velenjska zasedba se je v minuli sezoni uvrstila na zaključni turnir evropskega pokala EHF in v Belinu osvojila končno četrto mesto, v tej sezoni pa jo je "ekspresno" končala in se ni prebila do skupinskega dela drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

 

 

Pot do osnovnega mednarodnega sezonskega cilja ji je preprečil danski predstavnik iz Holstebroja, slovenski podprvak je proti njemu obakrat ostal praznih rok, po porazu v Rdeči dvorani s 25:29, je danes izgubil še v Gräkjaer Areni s 27:32 in končal svojo sezono na evropskih tleh.

 

 

Ose so slabo odprle tekmo, njihova strategija se je hitro zrušila  in igralci Holstebroja so povedli kar s 5:0. Tudi v nadaljevanju ni bilo kakovostnih premikov v igri aktualnih slovenskih podprvakov, skandinavski tekmeci pa so jih vseskozi imeli pod nadzorom: v 20. minuti je bilo 11:7 za gostitelje, v 24. minuti pa že 15:9.

 

 

Velenjčani tudi v drugem polčasu niso bili kos tekmecem na nasprotni strani igrišča, gostitelji so na vse njihove poskuse imeli ustrezne in pravočasne odgovore. Danci so znova prevzeli pobudo in si priigrali vodstvo z 21:15, Velenjčani pa so v 40. minuti zaostanek vendarle zmanjšali na štiri gole (18:22).

 

 

Toda v nadaljevanju tekme je Holstebro naredil delni rezultat 4:0 in na semaforju je bilo že 31:23 za dansko ekipo. V končnici je Gorenje spet zaigralo nekoliko bolje in zaostanek zmanjšalo na pet golov (27:32), kolikor je bil tudi končni rezultat povratne tekme tretjega predkroga pokala EHF.

 

 

V velenjski ekipi ni bilo posebej razpoloženega moža, najbolj učinkovit je bil Miloš Božović s šestimi goli, medtem ko sta Nejc Cehte in Staš Skube prispevala po pet golov.

 

 

Niko Medved, kapetan Gorenja: "Ko smo se pogovarjali, da moramo tekmo v Holstebroju dobro odpreti, nismo predvideli, da se bo zgodil še slabši scenarij kot na prvi tekmi v Rdeči dvorani. Tekmo smo odprli s 5:0, po čemer se potem nismo več uspeli vrniti. Dancem smo se približali, vendar niti prejšnji teden niti danes v naših vrstah ni bilo dovolj zbranosti in moči, mogoče tudi sreče, da bi lahko tekmo obrnili v našo korist."

 

 

 

Foto: RK Gorenje Velenje

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2015/16