29. 11. 2015

Slovenke na turnirju v Braziliji remizirale z reprezentanco Argentine

Ženska članska reprezentanca se je po dveh neodigranih tekmah z Brazilijo (prva je odpadla, druga pa je bila prekinjena v 20. minuti pri izidu 8:8 zaradi razmočenega igrišča v dvorani Nilson Nelson v Brasilii) danes pomerila z Argentino in se razšla z neodločenim izidom 22:22 (11:9).

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so imele deset minut pred koncem tekme z Argentinkami prednost treh golov (19:16). Toda prednost so v končnici zapravile in tekma se je končala brez zmagovalca (22:22).

Danes bo na sporedu še tekma med Brazilijo (aktualni svetovni prvak) in Srbijo (svetovni podprvak), nato pa bosta obe evropski reprezentanci (Slovenija in Srbija) odpotovali v domovino.

Slovenija bi na turnirju štirih nacij v brazilski prestolnici Brasilia morala igrati tri tekme z domačo reprezentanco, Argentino in Srbijo, dokončala pa je le eno. Streha dvorane Nilson Nelson ni bila kos močnim nalivom dežja, prireditelji turnirja pa so iz preventivnih razlogov odpovedali kar štiri tekme.