13. 12. 2015

Celje Pivovarna Laško - Slovan 40:22 (21:12)

Igralci Celja Pivovarne Laško so v 14. krogu v 1. NLB Leasing ligi dosegli 13. zmago v letošnji sezoni. Celjani so v domačem Zlatorogu premagali ljubljanski Slovan z 18 goli razlike - bilo je 40:22 (21:12).

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - SLOVAN 40:22 (21:12)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev 300, sodnika: Knez (Trbovlje) in Klančar (Ribnica).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajič, Blagotinšek 3, Ivič 2, Babarskas 2, Janc, Marguč 7 (2), Poteko 3, Zarabec 5, Dujmovič 2 (1), Kodrin 6, Fižuleto 4, Patrianova 1, Dobelšek, Mlakar 3, Žvižej 2.

Slovan: Nunčič, Selakovič, Škorc, Prevolnik 3, Kikanovič 3, Marinček 3, Marušič 6, Marojevič 1, Erak, Krivic 3, Topolovec 2, Planinc 1 (1), Demšar, Gavranič, Podmenik.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (3), Slovan 1 (1).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 0 minut, Slovan 2 minuti.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so ta teden že opravili zahtevno pokalno nalogo in se prek Velenjčanov uvrstili v nadaljevanje, so se za koledarsko slovo od svojih navijačev pomerili s Slovanom. Teoretično lahko delo v obračunu ekip z vrha in dna lestvice so domači spremenili tudi v prakso, na koncu so zmagali zlahka s 40:22.

Že do srede prvega polčasa je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma, vprašanje je bilo le, kakšna bo razlika. Le na začetku so se gostje nekaj minut upirali, potem pa so Celjani stopili na plin in razliko poviševali do izteka prvega dela, ko je bilo na semaforju plus devet (21:12).

Domači so v drugem delu le še nadzorovali tekmo, obenem pa počasi še povečevali razliko, ki je bila na koncu kar 18 golov. Pri domačih je Gal Marguč zadel sedemkrat, Tilen Kodrin šestkrat, pri gostih je bil s šestimi goli najbolj učinkovit Tine Marušič.

V naslednjem krogu se bodo Kodeljevčani 18. decembra doma merili s Trebanjci, dan pozneje pa bodo Celjani gostovali v Ormožu.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16