14. 12. 2015

Selektor Vujović objavil seznam kandidatov za nastop na EP na Poljskem

Selektor slovenske moške reprezentance Veselin Vujović je objavil seznam kandidatov za nastop na EP 2016 na Poljskem. Na razširjenem seznamu je 28 igralcev, na začetek priprav 20. decembra v Zreče pa jih je povabil 21.

 

 

Rokometna zveza Slovenije je morala do petka, 11. decembra 2015, do 12. ure na sedež Evropske rokometne zveze (EHF) sporočiti imena 28 reprezentantov, ki imajo pravico nastopa na januarskem EP na Poljskem. Vsi ti igralci pridejo v poštev za igranje na Euru 2016, selektor Vujović pa se je odločil, da bo na začetek priprav povabil 21 igralcev.

 

 

Zor igralcev in strokovnega vodstva je v nedeljo, 20. decembra 2015, ob 13. uri v hotelu Dobrava v Zrečah. S širšega seznama 28 igralcev selektor Vujović na začetek priprav ni povabil sedmih igralcev. To so: Marko Bezjak (Magdeburg, Nemčija), Blaž Janc, Urban Lesjak, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), Miladin Kozlina (Minden, Nemčija), Staš Skube in Mario Šoštarič (oba Gorenje Velenje).

 

 

Evropsko prvenstvo bo med 16. in 31. januarjem prihodnje leto na Poljskem. Slovenija bo v prvem delu igrala v skupini C v Vroclavu, njene tekmice pa so reprezentance Španije, Švedske in Nemčije.

 

 

"Po mojem mnenju imajo v tem trenutku na mestu srednjega zunanjega igralca prednost Uroš Zorman, Dean Bombač in Miha Zarabec. Slednji zaradi tega, ker je mlajši, ob tem pa je to tudi v interesu slovenskega rokometa, saj bo Zorman bržkone kmalu končal reprezentančno kariero. Morda se v svoji oceni motim, a menim, da Bezjak odlične predstave kaže na klubskem prizorišču, na reprezentančnem pa ne," je dejal selektor Veselin Vujović.

 

 

"Razlogov za to ne poznam, po drugi strani pa tudi nimam časa za preverjanje tovrstnih zadev. Iskreno mi je žal, da Bezjaka ne bo na pripravah, a še vedno ostaja na seznamu 28 igralcev. Po svojem znanju in kakovosti si gotovo zasluži mesto v reprezentanci, toda v mojem naboru igralcev so zares odločale malenkosti," je v zvezi z Bezjakom dodal selektor Vujović.

 

 

Vujović bo - za razliko od svojega predhodnika Borisa Deniča, ki je imel že v začetku priprav bolj ali manj izoblikovan dokončen kader - končni seznam 16 igralcev za EP določil po koncu priprav. Slovenski rokometaši bodo do 14. januarja, ko bodo odpotovali na Poljsko, igrali štiri pripravljalne tekme. Dvakrat se bodo pomerili z Makedonci (prvič 4. januarja 2016 v Krškem, drugič dan kasneje v Celju), nato pa jih čakata še dve tekmi s Hrvati: prva bo 8. januarja v Ivanić gradu, druga pa dan kasneje v Kopru.

 

 

"Vesel sem, da sem na seznamu najbolj resnih kandidatov za Poljsko. Po drugi strani sem prepričan, da bodo vsi potniki za EP dali svoj maksimum in našo državo zastopali tako kot na vseh dosedanjih velikih prvenstvih, torej borbeno in častno. A kot je že dejal selektor, najbolj pomembno je, da si po koncu prvenstva lahko pogledamo v oči," je na današnji novinarski konferenci v prostorih NLB dejal kapetan Uroš Zorman, ki ima v zadnjem času nekaj težav s prepono, a meni, da bo nared do začetka priprav v Zrečah.

 

 

 

IGRALCI, VABLJENI NA PRIPRAVE ZA EP:

Priimek Ime Klub
BLAGOTINŠEK Blaž Celje Pivovarna Laško
BOMBAČ Dean Pick Szeged (Madžarska)
CEHTE Klemen Al Shabab (Združeni arabski emirati)
CINGESAR Darko Maribor Branik
DOLENEC Jure Montpellier (Francija)
FERLIN Klemen Gorenje Velenje
GABER Matej Montpellier (Francija)
GAJIĆ Dragan Montpellier (Francija)
KAVTIČNIK Vid Montpellier (Francija)
MAČKOVŠEK Borut Eisenach (Nemčija)
MARGUČ Gašper Veszprem (Madžarska)
MIKLAVČIČ David Tremblay (Francija)
POTEKO Vid Celje Pivovarna Laško
RAZGOR Simon Meškov Brest (Belorusija)
SKOK Matevž Lübbecke (Nemčija)
SKUBE Sebastian Bjerringbro-Silkeborg (Danska)
ŠKOF Gorazd Nantes (Francija)
ZARABEC Miha Celje Pivovarna Laško
ZORMAN Uroš Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško
ŽVIŽEJ Miha Toulouse (Francija)

IGRALCI, KI ŠE IMAJO PRAVICO NASTOPA NA EP:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Magdeburg (Nemčija)
JANC Blaž Celje Pivovarna Laško
KOZLINA Miladin Minden (Nemčija)
LESJAK Urban Celje Pivovarna Laško
MLAKAR Žiga Celje Pivovarna Laško
SKUBE Staš Gorenje Velenje
ŠOŠTARIČ Mario Gorenje Velenje

STROKOVNO VODSTVO:

Priimek Ime Funkcija
VUJOVIĆ Veselin selektor
ŠERBEC Uroš pomočnik selektorja
PORI Primož kondicijski trener
ANŽIČ Aleš trener vratarjev
MOHORIČ Uroš direktor reprezentance
DJURIĆ Sašo zdravnik
FERJAN Primož fizioterapevt
RANT ROOS Žan maser
KOROŠEC Borut tehnični vodja
MARKL Aleksander videoanalitik