25. 1. 2015

Izjave po tekmi Slovenija - Makedonija (30:28)

Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Makedonija (30:28) na svetovnem prvenstvu v Katarju.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "Najprej bi čestital svojim fantom. V najbolj pomembni tekmi smo se zbrali in razposajene glave dali skupaj. Na tekmi smo bili vseskozi osredotočeni na tekmeca, z nobenimi drugimi zadevami se nismo ukvarjali. Tekma je bila težka, ne toliko po telesni kot po psihološki plati. Vsi vemo, kakšno težo je imela za eno in drugo ekipo, v tem segmentu smo bili veliko boljši od Makedonije in tudi zasluženo zmagali."

 

 

Uroš Zorman, reprezentant Slovenije: "Pred tekmo z Makedonijo so nas vsi že odpisali, tako da zmago podarjam našim rojakom v domovini, ki udobno zleknjeni v naslonjačih ali posteljah komentirajo naše predstave na negativen način. Mi smo verjeli vase in to potrdili tudi na igrišču."

 

 

Sebastian Skube, reprezentant Slovenije: "To je bila tekma za biti ali ne biti. V minulih dneh smo marsikaj prebrali v medijih in prav je, da smo, vse to nas je še dodatno motiviralo za tekmo z Makedonijo. Premagali smo Makedonce, premagali smo litovska sodnika, premagali tudi tiste v Sloveniji, ki niso verjeli v nas. Upam, da bomo v domovini dobili večjo podporo, čeravno nas čaka zahteven obračun, bržkone proti močnim Francozom. Na igrišču verjetno ni bilo bolj motiviranega igralca od mene. Vesel sem, da smo zmagali in da ni padla odločitev v zadnjem strelu, tako kot pred tremi leti v Srbiji."

 

 

Jure Natek, reprezentant Slovenije: "Bil je že čas, da v Katarju pokažem nekoliko več. Vesel sem, da sem lahko pomagal ekipi do končnega uspeha. Velika stvar je, da se uvrstiš med osem na svetu, še posebej po težavah v skupinskem delu. V odločilnem trenutku smo pokazali kakovost in izpolnili osnovni cilj. To je ekipni uspeh, ne bi sam sebe posebej izpostavljal, pa tudi druge ne."

 

 

David Špiler, reprezentant Slovenije: "Po današnji zmagi lahko ponosno stopamo po Katarju, tudi vsi tisti, ki nekaj malega vedo o rokometu, so lahko ponosni na nas. Danes nismo igrali le proti Makedoncem, med tekmo se je vseskozi videlo, da se celotna ekipa verjame v sebe in se ni ukvarjala s sodnikoma. Volja, želja in vera v lastne sposobnosti nas je popeljala v četrtfinale, pa tudi vseskozi smo verjeli vase."

 

 

Ivica Obrvan, selektor Makedonije: "Čestitam Sloveniji za zasluženo zmago in ji želim veliko sreče v četrtfinalu. Tekma je bil zelo trda, v celoti smo bili slabši v obrambi, prav tako nismo imeli ustreznih rešitev na slovensko igro ena na ena, v prelomnih trenutkih dvoboja pa smo zgrešili tudi preveč 100-odsotnih priložnosti." (sta)

 

 

Foto: Slavko Kolar

 

 

 

SP ZA MOŠKE - KATAR 2015