7. 2. 2015

Krka – Ljubljana 30:24 (18:14)

Krka – Ljubljana     30:24 (18:14)

Stopiče - Športna dvorana. 30 gledalcev. Sodnika : Fajdiga in Teršek.

ŽRK KRKA: Pavlič (7 obramb), Hajdinjak (5 obramb), Korenič, Ražem 6, Kramar 3, Pavlič 1, Avbelj 6 (3), T. Rudman 1, Radojčič, Legan, Veble 6, Barbič, Žlajpah 2, A. Rudman, Leskovec 6, Valjavec. Trener: Salvador Kranjčič.

LJUBLJANA: Čačič Ana (8 obramb), Jantol, Černetič, Prepeluh 1, Sačer 1, Abina 7 (2) , Petauer, Zof, Černivec, Štrular, Čehić 1, Kundija 7 (3), Beganović 1, Oder 2, Zrimšek 4 (2). Trenerka: Milja Tomšič.

Sedemmetrovke: Krka 6 (5), Ljubljana 7 (6)

Izključitve: Krka 2 minuti, Ljubljana 8 minut

V 13. krogu 1.A DRL so krkašice gostile ekipo iz Ljubljane. Kljub temu, da lestvica kaže prednost gostiteljic, smo spremljali dinamično tekmo.

V začetku prvega polčasa je bil rezultat vseskozi izenačen. Ta se je za tri gole v prid Krke zvišal šele proti koncu prvega dela pri 13 : 10. Na premor so gostiteljice odšle s štirimi zadetki prednosti.

V nadaljevanju tekme so se Ljubljančanke favoriziranim domačinkam dobro upirale. Obrambe gostujoče vratarke Ane Čačič in nekaj tehničnih napak domačink so ves čas držale gostje v igri. Krkašicam  je uspelo pobegniti na 4 gole prednosti šele v 45 minuti srečanja, ko se je razbranila tudi domača vratarka Klara Pavlič. Domačinke so z uspešnim napadom svojo prednost zvišale in na koncu zmagale s 30:24.