10. 2. 2015

Pred Velenjčani zahtevno evropsko gostovanje v Hamburgu

Rokometaše Gorenja čaka prva resna preizkušnja na mednarodnem klubskem prizorišču v letu 2015. V prvem krogu skupinskega dela pokala EHF bodo Velenjčani gostovali v Hamburgu, nemško-slovenski dvoboj pa bo v sredo, 11. februarja, ob 19.30.

 

 

"V tem dvomesečnem premoru smo odigrali precej prijateljskih tekem, a moji varovanci se vseeno veselijo nadaljevanja sezone. Čakajo nas težke tekme, prva že v Hamburgu proti ekipi, ki je pred dvema sezonama osvojila evropsko ligo prvakov, a mi potrebujemo težke tekme. Ne glede na nekatere kadrovske spremembe je nemška ekipa zelo kakovostna," pravi trener Gorenja Ivan Vajdl.

 

 

Pred težkim gostovanjem v Nemčiji trener Vajdl dodaja: "V zadnjem času je imel Hamburg precej težav s poškodbami. Toda po zadnjih informacijah bo na sredinem dvoboju proti nam v optimalnem pogonu. Vsaka ekipa je premagljiva. Mi bomo seveda tudi v Hamburgu igrali na zmago. Če se nam pridruži še Kristian Bećiri, potem so naše možnosti še večje."

 

 

Krožni napadalec Kristian Bećiri ima že dalj časa zdravstvene težave, njegova odsotnost pa Gorenju povzroča nemalo preglavic. "Resnično upam, da ga bo naša zdravstvena služba pripravila do tekme. Je eden ključnih mož v obrambi in njegove usluge bi nam še kako koristile," je glede Bećirija dejal Vajdl.

 

 

V tretjem krogu kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del evropskega pokala EHF so Velenjčani izločili ruski klub Permski medvedi: v Permu je Gorenje zmagalo s 37:34, v Rdeči dvorani pa 39:29. Hamburg je bil v skupnem seštevku boljši od švedskega Kristianstada, ki je pred tem izločil Maribor Branik: Nemci so na gostovanju zmagali z 29:27, doma pa izgubili s 26:28, a so se naprej uvrstili zaradi večjega števila golov v gosteh.

 

 

Velenjčani so v zadnjem trenutku pričakali tudi Poljaka Michala Szybo, ki se je na svetovnem prvenstvu v Dohi izjemno izkazal in je bil tudi eden najbolj zaslužnih za bronasto odličje poljske izbrane vrste. "Szyba je v Katarju pustil zelo velik pečat, na kar smo seveda ponosni. Upam, da je ohranil formo in da ni s seboj prinesel kakšne poškodbe ali bolezni," je še na koncu dejal Vajdl. (sta, gv)

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15