18. 2. 2015

Krim Mercator - GEN - Zagorje 38:31 (21:16)

Na zaostali tekmi 11. kroga državnega prvenstva so se Krimovke v domačih Stožicah pomerile proti Zagorju. Z novo lepo predstavo so Krimovke vodile od prve minute in zasluženo pobegnile na štiri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalke. Tekma se je končala z rezultatom 38:31.

Mirjeta Bajramoska je zadela prvi zadetek na tekmi, po ukradeni žogi se je do lahkega zadetka sprehodila Allison Pineau, Elizabeth Omoregie pa je s tretjim zadetkom Krimovke popeljala do uvodnega vodstva s 3:0. Slednja je premoč Krimovk v 17. minuti dokazala z zadetkom čez več kot pol igrišča, s čimer je postavila največjo razliko prvega polčasa (14:9). Razlika ob polčasu se ni bistveno spremenila, po tridesetih minutah igre je bil rezultat 21:16.

V drugem polčasu se razmerje na igrišču ni bistveno spremenilo. Krimovke so po delnem rezultatu 3:1 že v 34. minuti prišle do sedmih zadetkov prednosti (24:17), kar je bila tudi najvišja razlika tekme. V nadaljevanju tekme so domačinke lahkotno držale visoko prednost in prišle do nove zmage, s čimer so na vrhu lestvice ostale same in imajo štiri točke prednosti.

RK KRIM MERCATOR – RK GEN-I ZAGORJE 38:31 (21:16)

ŠC Stožice, 70. Sodnika: Backovič, Palackovič

RK Krim Mercator: Jurič, Čečkova 1, Pineau 5, Mavsar 9, Hrnčič 4, Stefanišin, Bajramoska 4, Marinček, Omoregie 7, Zulič, Koren 7, Jankovič 1, Gregorc, Barič, Ivanovič.

RK Gen-I Zagorje: Irman 8, Ahlin 3, Rebolj 2, Voglar, Ugrin 4, Perić, Bratec, Ferfolja 3, Golob, Jeglič, Ljepoja, Ljubas 8, Obradović, Sterle.

Sedemmetrovke: Krim 3 (1), Zagorje 7 (7)

Izključitve: Krim 18 minut, Zagorje 12 minut

Vikend bo za Krimovke minil v znamenju regionalne lige. Na Galjevico prihajata hrvaška Podravka Vegeta in makedonski Metalurg, ki bosta v soboto tudi odprla peti turnir.

foto: Uroš Pihner