24. 2. 2015

Znani so pari osmine finala v rokometni ligi prvakov

Znani so pari osmine finala v evropski ligi prvakov, ki so jih izžrebali na sedežu EHF na Dunaju. Derbi osmine finala bo obračun nemških klubov Flensburga in Kiela.

Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 11. in 15. marcem 2015, povratne pa med 18. in 22. marcem. Četrtfinalni dvoboji bodo med 8. in 12. aprilom, povratni pa med 15. in 19. aprilom, zaključni turnir najboljših štirih klubov pa bo 30. in 31. maja 2015 v Kolnu.

Pred žrebanjem je bilo 16 najboljših ekip iz skupinskega dela tekmovanja razvrščenih v štiri bobne. V prvem so bili zmagovalci štirih skupin (Kiel, Barcelona, Veszprem, Kielce), v drugem drugouvrščeni klubi (PSG, Kolding, Vardar, Pick Szeged), v tretjem tretjeuvrščeni (Zagreb, Wisla Plock, Rhein Neckar Löwen, Dunkerque), v četrtem pa ekipe, ki so bile četrte po skupinskem delu (La Rioja, Flensburg, Montpellier, Aalborg).

Med šestnajstimi klubi, ki so se uvrstili med najboljših 16 v Evropi, so bili po trije iz Francije (Paris St. Germain, Dunkerque, Montpellier) in Nemčije (Kiel, Rhein Neckar Löwen, Flensburg), po dva iz Španije (Barcelona, La Rioja), Danske (Kolding, Aalborg), Madžarske (Veszprem, Pick Szeged) in Poljske (Kielce, Wisla Plock), po en pa iz Makedonije (Vardar) in Hrvaške (Zagreb).

Žrebanje je potekalo po navzkrižnem sistemu 1-4, 2-3, 3-2 in 4-1, pri čemer se v osmini finala niso mogle srečati ekipe, ki so v isti skupini igrale že v prvem delu tekmovanja. Med osmimi pari sta kar dva takšna, ko se bosta srečala kluba iz iste države: nemški dvoboj bo med Kielom in Flensburgom, francoski pa med Paris St. Germainom in Dunkerquejem.

Čeprav v osmini finala ne bo slovenskega kluba (Celje Pivovarna Laško), bo vseeno nastopilo devet slovenskih rokometašev v dresih petih tujih klubov. To so Dragan Gajić, Vid Kavtičnik, Matej Gaber, Jure Dolenec, Borut Mačkovšek (vsi Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem), Matjaž Brumen (Vardar), Dean Bombač (Pick Szeged) in Uroš Zorman (Kielce).

PARI OSMINE FINALA LIGE PRVAKOV:

La Rioja (Španija) - Veszprem (Madžarska)

Montpellier (Francija) - Kielce (Poljska)

Aalborg (Danska) - Barcelona (Španija)

Flensburg (Nemčija) - Kiel (Nemčija)

Dunkerque (Francija) - Paris St. Germain (Francija)

Wisla Plock (Poljska) - Vardar (Makedonija)

Rhein Neckar Löwen (Nemčija) - Pick Szeged (Madžarska)

Zagreb (Hrvaška) - Kolding (Danska)

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2014/15