27. 2. 2015

Gorenje v tretjem krogu pokala EHF s Pfadijem Winterthurjem v Švici

Rokometaše Gorenja v tretjem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF čaka gostovanje v Švici. Velenjčani bodo v soboto, 28. februarja, ob 19.30 igrali s švicarsko ekipo Pfadi Winterthur.

 

 

Velenjska ekspedicija je proti Švici krenila že danes ob štirih zjutraj, v soboto pa jo v dvorani Eulachhale v Winterthurju čaka ena najpomembnejših tekem v skupini A. Po dveh krogih v skupini vodi nemški Hamburg s štirimi točkami, Gorenje in Pfadi Winterthur sta zbrala po dve, norveški Haslum pa nima še nobene.

 

 

Gorenje je najprej izgubilo proti Hamburgu v Nemčiji (28:33) in nato zmagalo v Rdeči dvorani proti Haslumu (34:21). Švicarji so se najprej veselili zmage proti Haslumu na Norveškem z rezultatom 27:23, v drugem krogu pa so na domačem igrišču ostali praznih rok proti Hamburgu (22:26).

 

 

Slovenski podprvaki bi z morebitno zmago v Švici naredili zelo velik korak proti vsaj končnemu drugemu mestu, ki pelje v četrtfinale pokala EHF. Proti njim v soboto zagotovo ne bo igral njihov nekdanji član Dino Bajram, ki je zaradi poškodbe (udarec z žogo v glavo) manjkal že na evropskih tekmah proti Haslumu in Hamburgu.

 

 

Pfadi Winterthur je trenutno vodilna ekipa švicarske lige, na sredinem derbiju pa je z golom Romana Sidorowicza v zadnji sekunde derbija premagal drugouvrščeni Wacker Thun. V ekipi trenerja Adriana Brünggerja je najboljši strelec Nemec Julian Krieg, ki je na dveh evropskih tekmah dosegel kar 17 golov: Haslumu jih je zabil kar enajst, Hamburgu pa šest.

 

 

Ekipa trenerja Vajdla je v torek odigrala tekmo slovenske lige z Izolo in doma zmagala z 32:24, z osmimi goli pa je blestel Mario Šoštarič. "Pred težko tekmo je pomembno, da, če je le mogoče, odigraš kakšen lažji obračun. Z visoko zmago si pridobiš samozavest, poleg tega pa se ekipa sprosti in kot mi radi rečemo, se razleti po igrišči. Sredina zmaga je bila za nas lahka, a vseeno smo v zadnjem delu ponovno popustili, česar pa si v Švici ne bomo smeli dovoliti," pravi Mario Šoštarič.

 

 

Na tekmi v Švici bodo pomembni tudi vratarji, ki so v zavidljivi formi. "Tekme se dobivajo z obrambo in tudi tokrat ne bo drugače. Na zadnjih nekaj tekmah so naši vratarji dokazali, sploh Klemen Ferlin, da so v izvrstni formi, zato me ta del ne skrbi. Prav tako imamo razpoloženih nekaj strelcev, in če povežemo ta dva dela skupaj, potem bomo tudi razvili tisto našo značilno igro," je še dodal Šoštarič.

 

 

V velenjski ekipo proti Pfadiju Winterthurju ne bo Kristiana Bećirija, ki je zaradi poškodbe ostal doma in se bo pripravljal na naslednje tekme. "Kristian je pomemben del naše ekipe, a na žalost so okoliščine nanesle, da je ostal doma. Na srečo križne vezi niso strgane, a vseeno je počitek boljša izbira. Po navadi je tako, da če koga ni, moramo tudi brez njega," je dejal Šoštarič.

 

 

"Imamo celo nekaj sreče, saj je vskočil Matic Vrečar, ki nam bo lahko še izdatno pomagal. Zavedamo se, kaj lahko v Švici ob zmagi naredimo, prav tako pa se zavedamo, kaj lahko izgubimo. Zato je zmaga naš edini cilj," napoveduje Šoštarič, s 16 zadetki tretji strelec Gorenja v pokalu EHF. Poleg Bećirija v ekipi ne bo tudi poškodovanega Jerneja Papeža, po bolezni pa se vrača Marko Dujmovič.

 

 

Na drugi tekmi tretjega kroga v skupini A bosta igrala Haslum in Hamburg. Tekma na Norveškem bo v nedeljo, 1. marca, ob 16.15.

 

 

Foto: RK Gorenje Velenje

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15