28. 2. 2015

Pokal EHF: Velenjčani na gostovanju visoko premagali Pfadi Winterthur

Igralci Gorenja so v tretjem krogu skupinskega dela v evropskem pokalu EHF gostovali v Švici pri ekipi Pfadi Winterthur. Velenjčani so zmagali kar s 35:26 (16:12) in osvojili drugi par točk v tem evropskem tekmovanju.
 
 
 
PFADI WINTERTHUR - GORENJE VELENJE 26:35 (12:16)
 
 
Winterthur - Dvorana Eulachhale, gledalcev: 1000, sodnika: Cohen in Peretz (oba Izrael).
 
 
Pfadi Winterthur: Vaskevičius, Ott, Maros 5, Tynowski 1, Hess, Krieg 3, Sidorowicz 2, Bringolf, Cvetković 2, Lier 1, Murbach, Jud 6, Scheuner 2, Freivogel, Svajlen 4.
 
 
Gorenje Velenje: Božović 2, Cehte, Medved 4, S. Burić 5, B. Burić, Szyba 3, Skube 12, Ferlin, Golčar, Šoštarič 5, Kleč 3, Vrečar, Dobelšek, Gams 1, Nosan, Dujmovič.
 
 
Sedemmetrovke: Pfadi Winterthur 4 (4), Gorenje Velenje 4 (2).
 
 
Izključitve: Pfadi Winterthur 10 minut, Gorenje Velenje 6 minut.
 
 
 
Velenjski rokometaši so dosegli pomembno zmago v boju za napredovanje v četrtfinale v tem evropskem pokalu. Po porazu v prvem krogu proti Hamburgu v Nemčiji (28:33) so rokometaši Gorenja v prejšnjem krogu v Rdeči dvorani nadigrali norveški Haslum (34:21), s tokratnega gostovanja v Švici pa so se vrnili s točkama proti Pfadiju Winterthurju.
 
 
Izbranci Ivana Vajdla so imeli od prve do zadnje minute tekme v Winterthurju vajeti v svojih rokah. Zanesljivo so odpravili švicarsko zasedbo, trenutno vodilno v švicarski ligi, v kateri tudi tokrat zaradi poškodbe ni bilo Slovenca Dina Bajrama.
 
 
Velenjčani so vse od začetka narekovali ritem, po začetnem izenačenju na 2:2 pa so že v deseti minuti vodili s 5:3. Dobro nadaljevanje je vodstvo slovenske zasedbe zgolj še večalo, po dvajsetih minutah pa so slovenski podprvaki vodili že s šestimi goli prednosti (12:6.)
 
 
Čeprav so domači rokometaši do konca polčasa malce znižali zaostanek (12:16), pa so igralci Gorenja v drugem delu spet pokazali, da so kakovostnejša ekipa. V 48. minuti so gostje iz Velenja povedli z 29:21, pet minut pozneje pa vodili z zanesljivih 31:24, kar je zadostovalo za mirno končnico in drugo zmago na tretji tekmi v skupinskem delu pokala EHF.
 
 
Pri Gorenju je na tekmi v Winterthurju prednjačil Staš Skube z 12 zadetki, po pet golov pa sta dosegla Senjamin Burić in Mario Šoštarič. Pri Winterthurju se je med strelce šestkrat vpisal Kevin Jud, petkrat pa Luka Maros.
 
 
Na drugi tekmi tretjega kroga v skupini A je norveški Haslum na domačem igrišču presenetljivo premagal Hamburg s 34:32 (17:16). Po polovici tekmovanja v skupinskem delu imata Hamburg in Gorenje po štiri točke, Haslum in Pfadi Winterthur pa po dve.
 
 
 
Foto: RK Gorenje Velenje
 
 
 
EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15