17. 3. 2015

Zmaga kadetinj na zadnji pripravljalni tekmi

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je v zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na kvalifikacije za evropsko prvenstvo premagala vrstnice iz Avstrije z rezultatom 33:19 (14:11). V graški dvorani Bluebox je selektor dal priložnost vsem igralkam, te pa so zaupanje tudi upravičile.

Domačinke so držale korak le do izida 6:6, nato so naša dekleta strnila obrambo, v 20. minuti prvič povedle z dvema zadetkoma prednosti (8:6) in nato polčas zaključile s prednostjo treh zadetkov. Ob polčasu je selektor opozoril na napake, ki so se pojavljale v določenih segmentih igre, kar je v drugem polčasu rezultiralo z boljšo igro.

Že v deseti minuti drugega polčasa je prednost narasla na sedem zadetkov (20:13) in do konca tekme je le še naraščala. Končni izid 33:19 je realna slika dogajanja na igrišču. Dekleta se zahvaljujejo za podporo starejšim deklicam ŽRK Branik, ki so v predtekmi premagale vrstnice iz Gradca s 25:22.

AVSTRIJA - SLOVENIJA 19:33 (11:14)

Avstrija: Catovic, Gladovic 1, Failmayer, Gangel 2, Berlini 5 (4), Haller 2, Ivancok 6, Culina, Ogris, Roth, Fruhmann, Mittendorfer 3, Baric, Majstorovic, Hollaus, Wernert.

Slovenija: Vojnovič, Rebec, Maslo, Bon Brzin, Strnad 5 (3), Petkovič 1, Fister 3, Žabjek 6, Vučko, Baruca 1, Čopi 7, Vončina 1, Prašnikar, Skrinjar 4 (2), Akalović  1, Novak 4.

Reprezentanca bo opravila še tri skupne treninge v Slovenj Gradcu, nato pa v četrtek, 19. marca, potuje na Žabljak (Črna Gora), kjer bo odigrala tri kvalifikacijske tekme.

RAZPORED KVALIFIKACIJ:

Petek, 20. marec, ob 17:00: Slovenija - Moldavija

Sobota, 21. marec, ob 19:00: Slovenija - Črna Gora

Nedelja, 22. marec, ob 12:00: Slovenija - Španija.