19. 3. 2015

Ženska reprezentanca pripotovala v Zrenjanin, kjer se bo dvakrat pomerila s Srbijo

Dekleta so se zbrala v sredo, v petek in soboto jih čakata dve zanimivi preizkušnji, ki bosta dobrodošli predvsem v okviru priprav na junijski tekmi dodatnih kvalifikacij za SP 2015 s Francijo. Prva tekma s Srbijo bo v petek, 20. marca, ob 20. uri, druga v soboto, 21. marca, ob 14. uri.

Reprezentančni debi čaka Jasno Turnšek (Zelene Doline Žalec) in Edito Amon (Velenje), doma sta tokrat ostali Iris Guberinič (Göppingen, Nemčija) in Alja Jankovič (Krim Mercator), Maja Šon (Nimes, Francija) in Lara Hrnčič (Krim Mercator) pa sta poškodovani. Po dolgem času je zraven tudi kapetanka Nina Jeriček (Nimes, Francija), ki je okrevala po poškodbi.

Gostitelji Srbi imajo nekaj težav s sporom na relaciji selektor in igralke. Kar štiri so se namreč odločile, da pod taktirko selektorja Saše Boškovića ne bodo več igrale z Srbijo. Gre za nam dobro znane Andreo Lekić, Sanjo Damnjanović, Jeleno Tomašević in Dragano Cvijić. Slednja je sicer tudi na seznamu poškodovanih.

"Tekmi s Srbijo sta zelo dobrodošli. Poizkušali bomo nadgraditi nekatere taktične različice v napadu ter preizkusiti debitantki Jasno Turnšek in Edito Amon," je po prihodu v Zrenjanin povedala selektorica dr. Marta Bon.

Na reprezentančnem seznamu so: Sanja Gregorc (Krim Mercator), Ana Gros (Metz, Francija), Teja Ferfolja (GEN-I Zagorje), Lara Hrnčič (Krim Mercator), Neli Irman (GEN-I Zagorje), Nina Jeriček (Nimes, Francija), Alja Koren (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Göppingen, Nemčija), Barbara Lazović (Vardar, Makedonija), Miša Marinček (Krim Mercator), Tamara Mavsar (Krim Mercator), Ana Petrinja (Göppingen, Nemčija), Tjaša Stanko (Branik Maribor), Sergeja Stefanišin (Krim Mercator), Edita Amon (Velenje), Jasna Turnšek (Zelene Doline Žalec) in Branka Zec (Vulkan Ladies, Nemčija).