21. 3. 2015

Gorenje z zmago proti Haslumu potrdilo uvrstitev v četrtfinale pokala EHF

Rokometaši velenjskega Gorenja so v tekmi 6. kroga skupinskega dela evropskega pokala EHF v gosteh premagali norveški Haslum s 34:22 (17:11). S tem so se Velenjčani uvrstili v četrtfinale tega tekmovanja.

HASLUM - GORENJE VELENJE 22:34 (11:17)

Oslo - Nadderud Arena, gledalcev: 466, sodnika: Sigurjoensson in Petursson (oba Islandija).

Haslum: Aasheim, Tjemsland, Soendena 1, Roe 7, Barthold, Schoenningsen 3, Tennfjord 2, Brannberger 2, Mamelund, Gjoen, Johannesen, Berens 1, Pedersen 5, Patriksson 1.

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 1, Cehte 1, Medved 1, S. Burić, Szyba 5, Skube 8, Šoštarič 9, Kleč 4, Dobelšek 2, Gams 1, Nosan, Dujmovič 2.

Sedemmetrovke: Haslum 1 (1), Gorenje Velenje 4 (4).

Izključitve: Haslum 10, Gorenje Velenje 12 minut.

Rdeči karton: Roe (47. minuta).

Velenjski rokometaši so v Skandinaviji dosegli četrto zmago v skupinskem delu, najbolj pomembno pa je, da so se po njej uvrstili v četrtfinale evropskega pokala EHF. Na šestih tekmah so po dvakrat premagali Haslum in švicarski Pfadi Winterthur ter dvakrat izgubili z nemškim Hamburgom.

Že pred tekmami zadnjega kroga skupinskega dela tekmovanja so si uvrstitev v četrtfinale zagotovili nemški Füchse Berlin (tudi direktno na final four, katerega gostitelj je), HSV Hamburg in Melsungen ter danska Skjern in Holstebro, po zadnjem krogu pa še Gorenje Velenje in švedska Eskilstuna Guif.

Žreb četrtfinalnih parov bo v torek, 24. marca, na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju. Možna nasprotnika Velenjčanov sta zgolj dva: danski Holstebro in nemški Melsungen.

Slovenske podprvake je le zmaga v mestecu Bekkestua pri Oslu zagotovo vodila med osem najboljših ekip v drugem najmočnejšem tekmovanju na stari celini, izbranci Ivana Vajdla pa so svoje delo opravili z odliko. Od prve do zadnje minute so imeli niti igre v svojih rokah, saj so že v deseti minuti povedli s 5:2, nato pa postopoma "lomili" skandinavske tekmece.

Po dvajsetih minutah so povišali na 16:11, na velik odmor pa odšli z lepo prednostjo šestih golov (17:11). V drugi polovici tekme niso popustili niti za milimeter, z dobro obrambo so vseskozi držali gostitelje na varni razdalji.

V 37. minuti so svoje vodstvo povišali na 21:13, ko pa se je slabih deset minut pred koncem na semaforju zasvetil izid 27:18 v korist slovenskih rokometašev je bilo docela jasno, da so Velenjčani uspešno opravili svojo rokometno misijo v Skandinaviji.

Na tekmi na Norveškem sta bila strelsko najbolj učinkovita Mario Šoštarič z devetimi in Staš Skube z osmimi goli.

Borut Plaskan, pomočnik trenerja Gorenja: "Osredotočeni smo bili zgolj na to tekmo proti Haslumu in o naslednjem nasprotniku bomo lahko začeli razmišljati šele po tej tekmi. Definitivno si želimo danske ekipe, a na žreb nimamo vpliva. Če bomo želeli nadaljevati, bomo morali premagati kogarkoli. Fantje so glede na težave, ki so jih imeli, dali na Norveškem se od sebe. Doma so ostali Kristian Bećiri, Jernej Papež, Matic Vrečar in Rok Golčar, tukaj pa se nam je poškodoval še Senjamin Burić."

Končna lestvica v skupini A: 1. HSV Hamburg 10 točk, 2. Gorenje Velenje 8, 3. Haslum 4, 4. Pfadi Winterthur 2.

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15