24. 3. 2015

Gorenje v četrtfinalu evropskega pokala EHF z danskim Holstebrojem

Na Dunaju so danes opravili žreb četrtfinalnih parov evropskega pokala EHF, na njem pa so sodelovali tudi rokometaši velenjskega Gorenja. Slovenski podprvak se bo v četrtfinalu pomeril z dansko ekipo Tvis Holstebro.

 

 

Ker se je nemška ekipa Füchse Berlin kot organizator zaključnega turnirja najboljših štirih klubov v pokalu EHF neposredno uvrstila na final four, bodo na sporedu le trije četrtfinalni obračuni. V žrebu so se kot nosilci znašli trije zmagovalci skupin (Hamburg, Tvis Holstebro, Melsungen) in tri najboljše drugouvrščene ekipe iz posameznih skupin (Gorenje Velenje, Skjern, Eskilstuna Guif).

 

 

Druga četrtfinalna para sta Skjern HB - Melsungen in Eskilstuna Guif - HSV Hamburg. Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 11. ali 12. aprila, povratne pa 18. ali 19. aprila.

 

 

Slovenski podprvaki iz Velenja bodo prvo četrtfinalno tekmo odigrali v domači Rdeči dvorani. Povratni dvoboj z ekipo Tvis Holstebro bo v dvorani Gräkjaer na Danskem.

 

 

"Menim, da premoremo dovolj kakovosti, da lahko premagamo danskega predstavnika. Hkrati pa je povsem jasno, da gre za kakovostnega tekmeca, ki je že vrsto let na vrhu danske klubske scene, moč danskega rokometa pa je vsem zelo dobro znana," je uvodoma dejal velenjski trener Ivan Vajdl.

 

 

Vajdl je nato dodal: "Tvis Holstebro goji tradicionalno skandinavsko igro, krasi ga agresivna obramba in hiter nasproten (pol)protinapad. V vsakem primeru se bomo na dansko ekipo dobro pripravili, v prvi vrsti pa želimo usposobiti naše krožne napadalce, ki so v zadnjem času imeli kar precej zdravstvenih težav."

 

 

Na zaključni turnir se je neposredno uvrstil nemški Füchse iz Berlina, ki bo 16. in 17. maja v Max Schmeling Areni tudi gostil sklepni turnir najboljših štirih ekip v pokalu EHF.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - PARI ČETRTFINALA:

 

 

Eskilstuna Guif (Švedska) - Hamburg (Nemčija)

 

 

Skjern (Danska) - Melsungen (Nemčija)

 

 

Gorenje Velenje (Slovenija) - Tvis Holstebro (Danska)

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15