24. 3. 2015

Velenjčani in Celjani so se izognili medsebojnemu polfinalnemu dvoboju

Dvorana Bonifika v Kopru bo konec tega tedna gostila zaključni turnir pokala Slovenije. Na današnjem žrebu polfinalnih parov v koprskem mandraču so opravili žreb sobotnih polfinalnih parov, ki sta Celje Pivovarna Laško - Dol TKI Hrastnik in Koper 2013 - Gorenje Velenje.

 

 

Na pokalnih tekmovanjih so se spisale številne presenetljive in zanimive zgodbe, prvič v zgodovini rokometnega domačega tekmovanja pa sta se na sklepni turnir - ob dveh najboljših ekipah na slovenskem prizorišču iz Celja in Velenja - uvrstili kar dve drugoligaški zasedbi iz Kopra in Dola pri Hrastniku.

 

 

Po današnjem koprskem žrebu na koprskem pomolu je bolj ali manj jasno, da se bosta v nedeljskem velikem finalu v dvorani Bonifika pomerili dve najboljši slovenski ekipi, čeravno iz celjskega in velenjskega tabora ne prehitevajo dogodkov in sta trenutno povsem osredotočeni na polfinalna tekmeca.

 

 

"Vse štiri ekipe so se zasluženo uvrstile na zaključni pokalni turnir. Vsi pričakujejo veliki finale med Velenjčani in Celjani, a že v polfinalu moramo odigrati vseh šestdeset minut tako kot znamo, šele po tej tekmi pa bomo videli, ali smo si zaslužili finale. Počakajmo na sobotno polfinalno tekmo, v vsakem primeru se bomo na tekmi s Hrastničani maksimalno potrudili. Zagotovo smo kakovostnejši od njih, to bomo tudi dokazali," je dejal vselej previdni trener celjskega kluba Branko Tamše.

 

 

Celjski kapetan Luka Žvižej je dodal: "Ne glede na to, da se bomo v soboto pomerili z drugoligaško zasedbo, bo polfinale treba vzeti zelo resno. Naše ambicije so visoke, v Kopru želimo ubraniti lanski pokalni naslov in naredili bomo vse, da zmagamo na polfinalni in finalni tekmi."

 

 

Na današnjem žrebu na Obali je manjkal Aleš Filipčič, trener ekipe Dol TKI Hrastnik. Eden izkušenejših igralcev kluba iz Hrastnika Kristjan Bauerheim pa je po žrebu dejal: "Občutki so mešani. Lepo bo meriti moči z eno od dveh najboljših slovenskih ekip, po drugi strani pa sem si želel za polfinalnega tekmeca koprsko zasedbo, ki je premagljiva in bi se lahko celo borili za nastop v velikem finalu."

 

 

"Z današnjim žrebom smo zadovoljni. Za celoten slovenski rokomet je dobro, da se bosta v finalu pomerili velenjska in celjska ekipa, a tudi našega polfinalnega tekmeca iz Kopra ne bomo podcenjevali. Gostitelje bomo vzeli maksimalno resno," je po koprskemu plesu kroglic dejal velenjski trener Ivan Vajdl.

 

 

Velenjski kapetan Niko Medved upa, da bo Gorenje po dvanajstih letih končno prekinilo dolgo serijo brez osvojenega pokala Slovenije: "Tudi zaradi tega si vsi še bolj želimo pokalne lovorike. Kljub oslabljenemu igralskemu kadru se želimo v letošnjem finalu, ob vsem dolžnem spoštovanju do Koprčanov in Hrastničanov, maščevati Celjanom za lanski polfinalni poraz in vse prejšnje neuspehe."

 

 

Koprski strateg Zoran Jovičić je pred zaključnim dejanjem slovenskega pokala v sezoni 2014/15, ki ga bo gostil prav domači klub, dodal: "Za nas je uvrstitev na sklepni turnir češnja na torti. V tej sezoni smo maksimalno iztržili od pokalnega tekmovanja, do uvrstitve na sklepni turnir izločili dve kakovostni prvoligaški ekipi. Polfinalna tekma z Velenjčani bo velika nagrada za moje fante, hkrati pa lepa učna ura rokometa."

 

 

Polfinalni tekmi bosta v soboto, 28. marca, ob 15.00 in 17.30, tekmi za končno tretje in prvo mesto pa v nedeljo, 29. marca, ob istih urah.

 

 

 

SPORED ZAKLJUČNEGA TURNIRJA POKALA SLOVENIJE ZA MOŠKE:

 

 

 

Sobota, 28. marec 2015 - polfinale:

 

 

ob 15.00: Celje Pivovarna Laško - Dol TKI Hrastnik

 

 

ob 17.30: Koper 2013 - Gorenje Velenje

 

 

 

Nedelja, 29. marec 2015:

 

 

ob 15.00 - tekma za tretje mesto: poraženec polfinala 1 - poraženec polfinala 2

 

 

ob 17.30 - finale: zmagovalec polfinala 1 - zmagovalec polfinala 2