11. 4. 2015

Sviš Ivančna Gorica - Krško 31:30 (13:15)

V obračunu zadnjih dveh ekipi 1. NLB Leasing lige je v 23. krogu Sviš v dramatični končnici premagal Krško z 31:30 (13:15). Kljub temu domači klub še vedno ostaja na predzadnjem mestu na lestvici.

SVIŠ IVANČNA GORICA - KRŠKO 31:30 (13:15)

Ivančna Gorica - Dvorana OŠ Stična, gledalcev: 150, sodnika: Nahtigal (Ljubljana) in Čretnik (Celje).

SVIŠ Ivančna Gorica: Tekavec, Nered, Potokar, Bregar, Marušič 13 (9), Zavodnik, Pekeč, S. Stopar 2, Pekolj 1, Matej Košir 5, Slapničar, Marinčič 5, G. Stopar 3, Bučar 2, Matic Košir.

Krško: Supančič, Zorič, Dragan 3 (1), Dular 2, Ban 3, Škafar 4, Sobotič 2, Kodrič 5 (2), Polutnik, Kastelic 2, Sintič 6 (1), Hriberšek, Sendelbah 1, Bogovič, Zoran 1, Vovk 1.

Sedemmetrovke: SVIŠ Ivančna Gorica 7 (5), Krško 5 (4).

Izključitve: SVIŠ Ivančna Gorica 14 minut, Krško 12 minut.

Rdeči kartoni: Zavodnik, Pekolj, Matej Košir; Deržič (vsi 60. minuta).

Rokometaši iz Ivančne Gorice so v svoji dvorani gostili že odpisane Krčane, ki pa so se želeli pokazati v čim boljši luči. To jim je v veliki meri tudi uspelo, saj so v prvem polčasu, razen uvodnih 0:2, ves čas vodili. Sredi polčasa so prvič povedli s štirimi goli prednosti, ki so jo domačini do polčasa z golom Tineta Marušiča prepolovili.

Drugi polčas se je začel z dvema zaporednima zadetkoma Sviša, toda zadnjeuvrščena ekipa prvenstva je še enkrat prišla do nekoliko občutnejše prednosti, ko je povedla z 22:19. Z delnim izidom 7:4 so Ivančani po dolgem času spet prišli do vodstvo. Nato so prevzel pobudo, a si več kot dveh golov prednosti niso uspeli priigrati. Še več, Marko Sintič je v zadnji minuti tekme izid izenačil.

Domači rokometaši so ohranili mirno kri ter z golom Simona Stoparja 12 sekund pred koncem tekme povedli z 31:30, kar je bil tudi končni izid. Krčani so hitro izvajali sredino, vendar je Matic Košir s taktičnim prekrškom za rdeči karton zaustavil gostujočega igralca, rdeča kartona sta nato v domači ekipi dobila še Gregor Pekolj in Denis Zavodnik, v gostujoči pa pomočnik trenerja Igor Deržč.

Z zmago so se Ivančani, ki bodo prihodnjo soboto gostovali v Slovenj Gradcu, le na točko približali Sevnici, ki je trenutno na dvanajstem mestu, medtem ko je Krško ostalo pri dveh točkah. Krško bo v prihodnjem krogu gostil Ribnico.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15