11. 4. 2015

Velenjčani tesno dobili prvo četrtfinalno tekmo proti Dancem v pokalu EHF

Rokometaši Gorenja so zmagali na prvi četrtfinalni tekmi v evropskem pokalu EHF proti danski ekipi Tvis Holstebro. Velenjčani so bili v Rdeči dvorani boljši z 28:27 (13:14), povratna tekma pa bo v nedeljo, 19. aprila, na Danskem.

 

 

GORENJE VELENJE - TVIS HOLSTEBRO 28:27 (13:14)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 1200, sodnika: Tzaferopoulos in Bethmann (oba Grčija).

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić (16 obramb), Zaponšek (0); Božović, Cehte 1, Medved, S. Burić 5, Szyba 4, Skube 5 (3), Golčar, Šoštarič 6, Kleč, Dobelšek, Gams, Nosan 4, Dujmović 3 (1), Bećiri.

 

 

TVis Holstebro: Lind (12 obramb), Gade; Hansen 3, Larsen 3, Larholm 4 (2), Nielsen 5, Sörensen 1, Bramming 5, Bomholt, Madsen, Noerager, Oechsler, Jensen 1, Christensen 4, Jörgensen 1.

 

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 5 (4), Tvis Holstebro 2 (2).

 

 

Izključitve: Gorenje Velenje 12 minut, Tvis Holstebro 6 minut.

 

 

 

Velenjski rokometaši so si v Rdeči dvorani na tekmi polni preobratov tudi po zaslugi izredno razpoloženega vratarja Benjamina Burića priigrali minimalno zmago na prvi tekmi četrtfinala pokala Evropske rokometne zveze, ki obeta težko delo prihodnji konec tedna na Danskem. Tekma je pokazala, da gre za izredno izenačena, kakovostna, a tudi ranljiva nasprotnika.

 

 

V izenačenem prvem delu so imeli rahlo rezultatsko pobudo Danci, ki so nekajkrat povedli z dvema goloma prednosti. Skandinavci so v nadaljevanju predvsem z raznovrstno igro v napadu presenetili Velenjčane, hkrati pa uspešno izkoristili poškodbo domačega organizatorja igre Staša Skubeta.

 

 

V 43. minuti je kazalo, da bodo prvo tekmo dobili rokometaši s severa Evrope, saj so povedli že z velikimi peti goli prednosti - bilo je 24:19. Toda boljša obramba in nekaj zaporednih obramb Burića sta domačim omogočila delni izid 4:0, izhod iz na videz že brezupnega položaja in znižanje zaostanka na 23:24.

 

 

Gorenjev Poljak Michal Szyba je v 54. minuti izenačil rezultat na 25:25 ter povečal apetite domače ekipe in občinstva na tribunah. Sledila je napeta končnica, v kateri so bili po šestdesetih minutah igre na koncu za gol uspešnejši slovenski podprvaki.

 

 

Po izenačenju na 26:26 sta Staš Skube in Mario Šoštarič priigrala domači ekipi vodstvo z 28:26, nato pa so imeli domači kar tri napade, da še povečajo prednost. Toda pri tem so bili neuspešni, na nasprotni strani pa so si gostje dve sekundi pred koncem priigrali sedemmetrovko.

 

 

S črte sedmih metrov je zadel edini tujec v ekipi Tvis Holstebro, Šved Jonas Larholm. Postavil je končni izid 28:27 za Gorenje, kljub porazu pa je dosegel pomemben gol v boju za napredovanje med četverico najboljših ekip v tem tekmovanju, ki ga bo sredi maja gostil Berlin.

 

 

Gregor Cvijič, trener Gorenja: "V prvem polčasu smo igrali z ročno zavoro, preveč zadržano in s preveč spoštovanja do nasprotnika. To je bil razlog, da so Danci ostajali v rahli prednosti. V drugem delu smo predvsem v zadnjih petnajstih minutah odigrali res dobro, kolektivno in s polno energije, za kar fantom čestitam. Vrnili smo se v igro, čeprav smo bili v izjemno neugodnem položaju, saj smo zaostajali že za pet golov. Najpomembneje pa je, da smo to tekmo dobili, čeprav samo z golom razlike in da je Rdeča dvorana ostala nepremagana."

 

 

Odigrani sta bili tudi obe preostali prvi tekmi četrtfinala v pokalu EHF. Danski Skjern je bil doma boljši od nemškega Melsungena s 25:20 (12:12), švedska Eskilstuna Guif pa od nemškega Hamburga z 29:26 (12:13).

 

 

 

Foto: RK Gorenje Velenje

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15