17. 4. 2015

Mladinke (U-19) začenjajo s kvalifikacijami za nastop na EP v Španiji

Varovanke trenerja Bojana Voglarja so včeraj preko Beograda in Sofije srečno prispele v Gabrovo, kjer jih v petek, 17. februarja, ob 18. uri čaka prva tekma kvalifikacij za nastop na EP v Španiji. Prvi tekmec mladih Slovenk bo gostiteljica Bolgarija.

 

 

Slovenske upe v Bolgariji čaka težka naloga, saj jim je žreb namenil skupino z le dvema tekmicama. To pomeni, da se bo na letošnje evropsko prvenstvo v Španiji uvrstil le zmagovalec kvalifikacijskega turnirja.

 

 

"Prepričan sem, da se bodo dekleta borile na vso moč, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je pred odhodom v Bolgarijo razmišljal trener Bojan Voglar, ki je imel s sestavo reprezentance nekaj težav zaradi poškodb igralk.

 

 

Toda prijateljski tekmi z Avstrijo sta pokazali, da je tudi ta generacija sposobna marsičesa. Naše severne sosede so Slovenke premagale z 32:27 (17:14) in 26:23 (13:15).

 

 

Prvi tekmec Slovenije bo Bolgarija, za katero igra tudi Elizabeth Omoregie, sicer članica Krima Mercatorja. V soboto, 18. aprila, ob 18. uri pa naše mlade rokometašice čaka še dvoboj s Hrvaško.

 

 

Na seznamu so: Pia Golob (GEN-I Zagorje), Saida Čehič (Krim Mercator), Maja Vojnovič (Krka), Jasmina Pišek (Celje Celjske mesnine), Asja Frangež (Branik), Nataša Ljepoja (GEN-I Zagorje), Urška Zelnik (Naklo Peko Tržič), Barbara Borovčak (Branik), Tjaša Stanko (Branik), Ana Abina (Krim Mercator), Kaja Voglar (GEN-I Zagorje), Tjaša Rudman (Krka), Alin Unuk (Piran), Nika Oder (Krim Mercator), Petra Čede (Zelene Doline Žalec), Sanja Vrček (Celje Celjske mesnine).