18. 4. 2015

Gorenje proti Holstebroju na Danskem po evropsko vstopnico za Berlin

Rokometaše Gorenja v nedeljo, 19. aprila, ob 13. uri čaka povratna tekma četrtfinala v evropskem pokalu EHF proti Holstebroju na Danskem. Prva tekma v Rdeči dvorani se je končala z minimalno zmago Velenjčanov (28:27).

 

 

Skupni zmagovalec obeh četrtfinalnih tekem se bo uvrstil na zaključni turnir najboljših štirih klubov v pokalu EHF, ki bo sredi maja v Berlinu. Na zaključni turnir se je že direktno uvrstil domači klub Füchse Berlin kot organizator zadnjega dejanja letošnje sezone v tem tekmovanju.

 

 

"Vložek je seveda zelo velik, saj se igra za napredovanje med štiri najboljše ekipe v pokalu EHF. Na Danskem bomo seveda skušali odigrati dobro tekmo, a se zavedamo, da nam bo na nasprotni strani stala zelo dobra ekipa. Svojo kakovost je Holstebro dokazal že na prvi tekmi v Velenju," pravi novi Gorenjev trener Gregor Cvijič pred gostovanjem na zahodu Danske.

 

 

V Rdeči dvorani je njegova ekipa sredi drugega polčasa zaostajala že za velikih pet golov, toda v zadnjem delu je uspela preobrniti potek tekme in na koncu zmagati, čeprav z majhno razliko (28:27). "Sposobni smo izločiti Holstebro. V vsakem primeru bomo morali prikazati veliko bolj sproščeno predstavo kot na prvi tekmi proti Hosltebroju in v sredo proti Celjanom. Dancem ne smemo dovoliti, da se razletijo po igrišču, hkrati pa moramo igrati maksimalno zbrano in bojevito," še dodaja trener Cvijič.

 

 

V taboru Gorenja imajo v zadnjem času veliko težav s poškodbami. Organizator igre Staš Skube je že prvo tekmo s Holstebrojem igral z natrgano stegensko mišico, na derbiju s Celjani pa je z igrišča odšel že sredi prvega polčasa. "V zadnjih dneh ne treniram, ampak le opravljam terapije. Ker gre za doslej najpomembnejšo tekmo sezone za Gorenje, bom stisnil zobe in skušal po svojih najboljših močeh pomagati ekipi k uspehu. Verjamem v uspeh, a zanj bomo morali igrati boljše kot v Rdeči dvorani," napoveduje Staš Skube.

 

 

Poleg Staša Skubeta je med poškodovanimi tudi vratar Klemen Ferlin, na katerega trener Cvijič ne bo mogel računati niti na povratni tekmi na Danskem. Na seznamu poškodovanih sta poleg Skubeta in Ferlina tudi Blaž Kleč in Matic Vrečar. A tudi Holstebro ne bo igral v kompletni zasedbi, saj sta poškodovana Michael Damgaard in Simon Birkefeldt, ki nista igrala že v Velenju.

 

 

Oba nedeljskega nasprotnika sta na generalkah za evropsko tekmo med tednom izgubila v domači ligi. Igralci Gorenja so pred domačimi gledalci klonili na derbiju proti Celju Pivovarni Laško s 24:27, Tvis Holstebro pa na gostovanju pri Aalborgu s 26:27.

 

 

"V Velenju smo velik del tekme igrali v nekakšnem krču, toda na koncu smo le iztržili pozitiven rezultat. Tudi zato smo lahko optimistično razpoloženi pred povratno tekmo, čeprav imamo veliko težav s poškodbami. V igri imamo še veliko rezerv, saj smo na prvi tekmi zgrešili precej stoodstotnih priložnosti, česar si na Danskem ne smemo privoščiti, če želimo napredovati v skupnem seštevku," je dejal krilni igralec Mario Šoštarič.

 

 

S šestimi doseženimi goli je bil Šoštarič prvi strelec tekme v Rdeči dvorani. "Na prvem dvoboju smo dokončno spoznali igro Holstebroja, zato nam kakšnega presenečenja na povratni tekmi ne more pripraviti. Če bomo v obrambi igrali še bolj agresivno in globoko kot v Velenju, bi s tem morali preprečiti njihove številne strele od daleč. Ponovitev obrambe iz zadnjih petnajstih minut tekme v Velenju je pot do končnega uspeha," meni Šoštarič.

 

 

Tekma Tvis Holstebro - Gorenje Velenje bo na sporedu v nedeljo, 19. aprila, ob 13. uri. Sodila jo bosta Poljaka Bartosz Leszczynski in Marcin Piechota, delegat pa bo Islandec Olafur Orn Haraldsson.

 

 

V nedeljo bosta tudi obe presotali povratni četrtfinalni tekmi v pokalu EHF. Hamburg bo doma skušal nadoknaditi tri zadetke zaostanka proti Eskistuni Guif s Švedske (26:29), Melsungen pa na domačem igrišču minus pet s tekme proti Skjernu na Danskem.

 

 

 

Foto: RK Gorenje Velenje

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15