18. 4. 2015

Slovenj Gradec 2011 - Sviš Ivančna Gorica 32:30 (15:14)

Slovenj Gradec 2011 je v 24. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške gostil Sviš iz Ivančne Gorice. Korošci so v domači dvorani zmagali z dvema goloma razlike - bilo je 32:30 (15:14).

SLOVENJ GRADEC 2011 - SVIŠ IVANČNA GORICA 32:30 (15:14)

Slovenj Gradec - Športna dvorana, gledalcev: 350, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

Slovenj Gradec 2011: Humek, Ošlovnik, Šavc, Voršič 1, Zbičajnik, Čivčič 2, Ovniček 6 (3), Doberšek, Kresnik 4, Kobold 2, Šol 6, Krevs 2, Poklič 4, Plešej 2, Podstenšek 1, Štumpfl 2.

Sviš Ivančna Gorica: Pekeč, Tekavec, Nered 1, Potokar, Bregar, Marušič 10 (4), Zavodnik 3, S. Stopar 9, Pekolj 1, Košir 3, Slapničar, Marinčič 1, G. Stopar, Bučar 2, Košir.

Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 3 (3), Sviš Ivančna Gorica 4 (4).

Izključitve: Slovenj Gradec 2011 14 minut, Sviš Ivančna Gorica 8 minut.

Dolenjska zasedba je na Koroškem ostala brez točk, še vedno pa ni zapravila vseh možnosti za obstanek v ligi najboljših. Ivančna Gorica za Sevnico, ki je danes nekoliko presenetljivo slavila v Novem mestu in se bo v nadaljevanju pomerila s Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem, dva kroga pred koncem rednega dela državnega prvenstva zaostaja za tri točke.

A Sviš ima veliko ugodnejši razpored, saj bo gostil ormoški Jeruzalem ter gostoval v Izoli, Sevničani pa igrajo s Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem. Z dvema zmagama bi se Sviš tako izognil 13. mestu, ki pomeni nazadovanje v 1. B SRL, medtem ko je 14. uvrščeno Krško že izpadlo.

Tekma je bila večji del izenačena, še deset minut pred koncem pa se je zmaga nasmihala gostujoči zasedbi. A gostitelji po zaostanku 25:27 niso izobesili bele zastave, hitro so strnili svoje vrste in izenačili na 27:27, v končnici pa tudi uprizorili preobrat za končno zmago.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Rok Ovniček in Žan Šol, ki sta dosegla po šest golov, v gostujoči pa je Tine Marušič dosegel deset, Simon Stopar pa devet zadetkov.

Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, ekipa iz Ivančne Gorice pa bo gostila ormoški Jeruzalem. Obe tekmi bosta v soboto, 25. aprila.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15