19. 4. 2015

Slovenske mladinke ostale brez nastopa na EP v Španiji

Ženska mladinska reprezentanca Slovenije (U-19) ne bo nastopila na letošnjem evropskem prvenstvu v Španiji. Slovenke so na kvalifikacijskem turnirju v Bolgariji osvojile drugo mesto, na EP pa bo igrala reprezentanca Hrvaške.

 

 

KONČNI VRSTNI RED: 1. Hrvaška 4 točke, 2. Slovenija 2 točki, 3. Bolgarija 0 točk.

 

 

Na kvalifikacijskem turnirju v Gabrovu v Bolgariji (ker so bile v skupini 6 le tri reprezentance, je na EP napredovala le prvouvrščena ekipa) je ekipa selektorja Bojana Voglarja odigrala dve tekmi ter po enkrat zmagala in izgubila. V prvem krogu so mlade Slovenke premagale domačinke Bolgarke s 26:24 (9:12), v drugem pa tesno izgubile s Hrvaško z 19:20 (9:11).

 

 

Pred zadnjo tekmo med Bolgarijo in Hrvaško je bilo jasno, da bi se Slovenke uvrstile na EP, če bi mlade Hrvatice izgubile proti domači reprezentanci, remi ali zmaga Hrvaške pa bi pomenila napredovanje naših južnih sosed v Španijo. Slovenkam je zato ustrezala le zmaga Bolgarije, ki pa ni smela biti previsoka: največ do treh golov razlike, če pa bi bila ta večja, bi se na EP uvrstile Bolgarke.

 

 

Na slovensko žalost Bolgarke niso mogle resneje ogroziti Hrvatic. Te so dobile prvi polčas s tremi goli razlike (13:10), ko pa je bilo sredi drugega polčasa že plus 5 (22:17), je postalo jasno, da bo Hrvaška postala zmagovalec kvalifikacijskega turnirja v Gabrovu. S končnim rezultatom 27:21 so hrvaške mladinke potrdile uvrstitev na Euro 2015 v Španiji.

 

 

Na kvalifikacijskem turnirju v Bolgariji so Slovenijo zastopale: Pia Golob (GEN-I Zagorje), Saida Čehič (Krim Mercator), Maja Vojnovič (Krka), Jasmina Pišek (Celje Celjske mesnine), Asja Frangež (Branik), Nataša Ljepoja (GEN-I Zagorje), Urška Zelnik (Naklo Peko Tržič), Barbara Borovčak (Branik), Tjaša Stanko (Branik), Ana Abina (Krim Mercator), Kaja Voglar (GEN-I Zagorje), Tjaša Rudman (Krka), Alin Unuk (Piran), Nika Oder (Krim Mercator), Petra Čede (Zelene Doline Žalec) in Sanja Vrček (Celje Celjske mesnine).

 

 

 

SPORED IN IZIDI KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V BOLGARIJI:

 

 

 

Petek, 17. april 2015:

 

 

Bolgarija - Slovenija 24:26 (12:9)

 

 

 

Sobota, 18. april 2015:

 

 

Slovenija - Hrvaška 19:20 (9:11)

 

 

 

Nedelja, 19. april 2015:

 

 

Bolgarija - Hrvaška 21:27 (10:13)

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2015 V ŠPANIJI - MLADINKE