18. 4. 2015

Zelene Doline Žalec - Ljubljana 36:15 (23:7)

Članska ekipa  Zelene Doline Žalca je po četrtfinalni zmagi v pokalu Slovenije,  že drugič premagala ekipo Ljubljane.

Rokometašice Žalca so Ljubljančanke so nadigrale ekipo Ljubljana že v prvem polčasu, ko jih s čvrsto obrambo nikakor niso pustile blizu gola. Kar jim je ušlo, je uspešno  ustavila vratarka Amra Pandžič. Dobro obrambo je v drugem delu uspešno nadaljevala žalska vratarka Jerneja Potočnik, prav tako pa Žalčanke kljub vseskozi visokem vodstvu niso popuščale v obrambi. Številni uspešno zaključeni protinapadi so polnili mrežo Ljubljančank, prav tako pa so se rokometašice RK Zelene Doline Žalec izkazale in zadevale na vseh pozicijah. Najuspešnejša strelka tekme je bila tako žalska srednja zunanja igralka Patricija Korotaj, med strelke pa se je v žalski ekipi vpisalo kar 10 igralk. Med Ljubljančankami, ki nekako niso našle recepta za boljšo obrambo pred Žalčankami, je bilo le pet tistih, ki so zadele gole. Najuspešnejša med njimi Natalija Kundija  je zadela petkrat, tolikokrat kot sta zadeli drugi dve strelki nocojšnjega srečanja za RK Zelene Doline  Žalec Jasna Turnšek in Anja Pirc. Omenimo še, da se je v žalsko ekipo vrnila Eva Tratnik, ki naj bi z lansko sezono sklenila rokometno kariero, in  že na prvem srečanju pokazala srce za domačo ekipo. Čestitamo Eva, čestitamo rokometašice RK Zelene Doline Žalec!

Prihodnjo soboto, 25. 4. člansko ekipo RK Zelene Doline Žalec  čaka še zadnja domača članska tekma te sezone, tekma 21. kroga 1. A DRL in lokalni derbi med žalskimi rokometašicami in ŽRK Celje Celjske mesnine.

 

Zelene Doline Žalec  - Ljubljana                36:15 (23:7)

 

Žalec - Dvorana I. OŠ Žalec, 120 gledalcev. Sodnika:  Kaković in Matovina.

ZELENE DOLINE ŽALEC: Potočnik, Danijel 3, Majcen, Korotaj 10, Sutaj, Turnšek 5, Okleščen, M. Košir  1, Feldin 3, Pirc 5, Kompan 3, Tratnik 2, J. Košir 3, Pandžič, Strnad 1.

 

LJUBLJANA: Jantol, Prepeluh, Kujundžič, Sačer, Petauer 2, Čačić, Černivec 2, Gregorc, Kundija 5, Beganović 4, Zrimšek 2.

Sedemmetrovke: Zelene Doline Žalec  1 (1), Ljubljana 5 (3).

Izključitve: Zelene Doline Žalec 6, Ljubljana  4 minute.