20. 4. 2015

Članice Pirana izstopile iz 1. A DRL za ženske

Iz rokometnega kluba Piran je prišlo obvestilo o izstopu članske ekipe iz tekmovanja v 1. A DRL za ženske. Izstop je posledica večletne finančne nestabilnosti kluba, ki bo svoje delo nadaljeval v vseh ostalih mlajših starostnih kategorijah.

 

 

"Po večletni finančni nestabilnosti kluba smo v sredo, 15. 04. 2015, z velikim obžalovanjem izstopili iz 1.A državne rokometne lige. Glede na to, da je klub že več let v finančni negotovosti, sponzorjev in donatorjev nikakor ne more pridobiti, prav tako pa kot že vrsto let najboljša ekipa v kolektivnih športnih panogah nima dodatne finančne podpore v občini Piran, je bil ta korak neizogiben.

 

 

Skupaj z igralkami smo se nato odločili, da je najboljša rešitev, da izstopimo iz prve lige. Določene igralke, ki so že nekaj let med najboljšimi igralkami v slovenski elitni ligi, so bile primorane ob rednem študiju poiskati zaposlitev, saj jim klub ni mogel poravnati niti potnih stroškov, kaj šele kaj več. Udeležba na treningih je bila zadnja dva meseca zelo slaba in da bi zaščitili igralke, smo se odločili za ta težak, a vendarle najbolj primeren korak.

 

 

Te punce čaka še prihodnost igranja rokometa! A bi morali vztrajati kljub temu, da so tako izčrpane in psihično prazne? Vsekakor ne, saj nismo želeli, da bi prišlo do novih poškodb. Tega si ne bi zlahka odpustili," so med drugim sporočili iz RK Piran.