22. 4. 2015

Mlinotest Ajdovščina – Naklo Peko Tržič 36:25 (18:12)

Mlinotest Ajdovščina – Naklo Peko Tržič 36:25 (18:12)

 

Ajdovščina - Dvorana ŠC Police. 100 gledalcev. Sodnika: Nikolič (Novo mesto) in Pajič (Krško).

 

MLINOTEST AJDOVŠČINA: Bratina, Srečkovič, Tomsič, Polanc 1, Jesenko 1, Tripkovič, Čermelj 2, Rojc 5 (1), Svetik 5, Jonovič, Pipan 1, Čajko 5, Brecelj, Kavčič 3, Ferfolja 3, Schuster 9 (2). Trener:Dušan  Vidmar.

 

NAKLO PEKO TRŽIČ: Žnidaršič, Zelnik 5, Jekovec, Gaber 2, Fister 1, Likozar, Vertačnik 2, Završnik 5 (3), Fuchs 2, Akalovič 4 (1), Klemenčič, Podobnik, Škrjanec 4. Trenerka: Pegi Berca.

 

Sedemmetrovke: Mlinotest 3 (3); Naklo Peko Tržič 4 (4)

Izključitve: Mlinotest 4 minute, Naklo Peko Tržič  2 minuti

 

V tekmi, v kateri je bil zmagovalec znan že pred začetkom tekme, sta se v Ajdovščini srečali ekipi z različnimi cilji. Mlinarke se hočejo do konca prvenstva povzpeti za kakšno mesto na končni lestvici, gostje pa se krčevito borijo za obstanek.

 

Ajdovke so po začetnem otipavanju že v 10. minuti visoko povedle (9:2) in zmagovalec tekme je bil znan. Mlade gostje, ki si za pogumno in borbeno igro zaslužijo čestitke, so nato do konca polčasa razliko celo znižale, tako da sta ekipi na odmor odšli ob vodstvu domačih 18:12.

 

Tudi drugi polčas je bil podoben, Mlinarke so dodale malo plina, razliko povečale na +10 (25:15), gostje pa so nato razliko zopet znižale (27:20). Po minuti odmora domačega trenerja Vidmarja, je razlika spet narastla na +11, kolikor je bila tudi ob koncu tekme.

 

Ob rutinski zmagi domačih je bila pri domačih najboljša strelka Schusterjeva z 9 goli, po 5 so jih dodale Rojc, Svetik in Čajko. Za Naklanke sta po 5 zadetkov dosegli Zelnik in Završnik, po štiri pa Akalovič in Škrjanec.

 

Obe ekipi v naslednjem kolu čaka misija nemogoče, saj Mlinarke v soboto gostujejo na Galjevici proti Krim Mercatorju, gostje pa že danes (četrtek) gostijo ekipo Gen-I Zagorje.