29. 4. 2015

Izjave po tekmi Švedska - Slovenija

Izjave po rokometni tekmi Švedska - Slovenija (28:24) v kvalifikacijah za moško evropsko prvenstvo na Poljskem leta 2016.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "V prvem polčasu smo bili povsem izven tekme, tega že dolgo časa nisem videl. Ne želim nobenega kriviti, lahko krivim samo sebe, a v prvem polčasu enostavno nismo ustrezno odgovorili na sodobne trende v rokometu, nismo se držali dogovorov, pa še vsak igralec je imel nekaj svojih neprimernih vložkov. Že pet let smo skupaj ter imamo utečen sistem dela in nimam pravega odgovora za našo slabo predstavo v Växjöju. Lahko se le vprašam - zakaj?"

 

 

Dragan Gajić, reprezentant Slovenije: "Našo predstavo v prvem polčasu lahko označim za katastrofalno. Škripalo je na vseh ravneh, od samega pristopa do neupoštevanja samih dogovorov pred tekmo. Na igrišču nismo realizirali praktično nobene taktične zamisli, izgubili smo veliko žog v (pol)nasprotnih napadih, sami pa dobili deset 'lahkih' golov. V drugem polčasu smo se malce zbrali in se pripeljali v položaj, da z morebitno zmago s petimi goli prednosti osvojimo celo prvo mesto v skupini. A najbolj pomembno bo, da v nedeljo v Zlatorogu pred domačimi gledalci pokažemo veliko boljšo igro."

 

 

Miha Žvižej, reprezentant Slovenije: "Švedi so bili boljši v vseh prvinah rokometne igre. Gladko so nas povozili, ne glede na to, da smo v končnici zmanjšali zaostanek. V naši igri niso delovale zadeve v obrambi in napadu, imeli smo velike težave z doseganjem golov, pa tudi v obrambi ni bilo tako, kot smo se dogovorili. Če želimo osvojiti nove točke, potem moramo našo igro dvigniti na veliko višjo raven."

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016 NA POLJSKEM - MOŠKI