3. 5. 2015

Izjave po tekmi Slovenija - Švedska (28:28)

Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Švedska (28:28) v kvalifikacijah za moško evropsko prvenstvo na Poljskem leta 2016.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "Neprestano imam občutek, da se borimo sami s seboj. Tudi na tej tekmi nekatere zadeve niso stekle kot bi morale, ponovno smo igrali v krču in bili nervozni. Preveč smo igrali s srcem, premalo s pametjo. Ves čas nam je nekaj manjkalo, na koncu smo le dobili točko zavoljo sijajne igre v drugem polčasu. Fantom čestitam za točko, močno so si jo želeli."

 

 

 

Matej Gaber, reprezentant Slovenije: "Na prvi tekmi na Švedskem se enostavno nismo mogli sestaviti, nič nam ni šlo od rok. Po vrnitvi v domovino smo naredili dva vrhunska treninga, naš trud pa je bil poplačan. Prikazali smo bojevito in srčno predstavo. Škoda, da smo na tej tekmi zapravili preveč 'zicerjev', če bi enega od teh realizirali, potem bi morda tudi zmagali. Glede na vse dogajanje pa moramo biti zadovoljni tudi z osvojeno točko."

 

 

 

Miha Žvižej, reprezentant Slovenije: "Pokazali smo, da še znamo igrati, ne glede na to, da sta bili v tem ciklusu tekma in pol pod našo ravnijo. V Celju smo nekatere elemente igre v primerjavi s sredino tekmo na Švedskem dvignili na višjo stopnjo, sploh to velja za drugi polčas. Imeli smo nekaj priložnosti za zmago, a jih nismo izkoristili, na koncu pa z zlato roko Dragana Gajića osvojili točko proti kakovostnim Švedom. Ta točka nam bo še zelo koristila."

 

 

 

Luka Žvižej, reprezentant Slovenije: "Prvi polčas je bil slab in glavni razlog, da nismo zmagali. V drugi polovici tekme smo nekoliko spremenili obrambo, ki jo doslej še nikoli nismo postavili na tekmi in ujeli Švede. V drugem polčasu smo imeli nekaj priložnosti za vodstvo, ne glede na vse pa dokazali, da imamo kakovost in da se lahko kosamo z najboljšimi reprezentancami. Do konca kvalifikacij nas čakata še dve tekmi, računam na dve zmagi in uvrstitev na evropsko prvenstvo."

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016 NA POLJSKEM - MOŠKI