11. 5. 2015

Pridružite se ekipi 23. Eurofesta

Začetek 23. Eurofesta se nezadržno približuje. Še slaba dva meseca sta do  otvoritvene slovesnosti in organizatorji so že v popolni pripravljenosti. Prvo generalko z organizacijo velikonočnega turnirja so opravili z odliko, kar potrjujejo tudi izjave zadovoljnih udeležencev.

 

Ti se bodo v Koper in v Istro radi vrnili. Tudi ta turnir je pokazal, kako pomembno je delo prostovoljcev pri organizaciji takšnega dogodka. Ravno tako tudi velika tekmovanja kot so na primer Olimpijske igre, svetovna in evropska prvenstva ne morejo brez njih. Ali bi bilo zadnje evropsko košarkarsko prvenstvo, ki ga je organizirala Slovenija, tako uspešno, če ne bi bili zraven tudi prostovoljci, ki imajo največ stikov tako z ekipami ter vsemi spremljevalci in obiskovalci? 

Evropski rokometni festival je dogodek, ki pritegne preko 3.000 udeležencev in še več spremljevalcev ter obiskovalcev. Trenutno je na Eurofest že prijavljenih več kot 140 ekip. Med njimi so prvič tudi moštva iz Izraela, Tajvanci pa potrjujejo svojo udeležbo in jo iz leta v leto večajo. Organizator je vesel, da bo letos na Eurofestu veliko število belgijskih ekip, ki so dober glas o prireditvi očitno razširile po svoji državi.

Prav zato, da bi se v Kopru vsi počutili čim bolje, organizator potrebuje veliko število prostovoljcev. Zato vabi vse, ki bi želeli pomagati, da se Eurofestovi ekipi priključijo in pomagajo. Vse informacije lahko dobite na: info@eurofest.si, vabljeni pa tudi k ogledu spletne strani ter Facebook profila Eurofesta.

Seveda bo, poleg samega del, prostovoljcem na voljo tudi zabava, druženje z udeleženci, spoznavanje in sklepanje novih poznanstev ter nabiranje izkušenj pri organizaciji takšne prireditve. Posebej so vabljeni prostovoljci, ki prihajajo iz rokometnih krogov in bi želeli preživeti prvi teden v juliju skupaj s prijatelji iz različnih držav.

Organizator poziva prostovoljce, ki bodo pomagali pri kontaktih s skupinami, vodiče, prevajalce, zapisnikarje, časomerilce, tehnično osebje, informatike za obdelavo podatkov ter vse, ki jih zanima novinarsko delo (reportaže na terenu, snemanje prispevkov, pisanje člankov, intervjuji, fotografiranje, objavljanje vsebin na Facebooku in Youtube,…). Prostovoljcem ponuja prehrano in spanje v šolskih učilnicah z lastno spalno vrečo za ves teden trajanja mednarodnega rokometnega festivala. V organizacijo Eurofesta bo vključenih preko 150 oseb iz Obale in drugih delov Slovenije. Zato ne oklevajte, ampak se čimprej prijavite! Le tako si lahko zagotovite prijeten teden  ob morju, na soncu, in ob druženju ter zabavi  z mladimi rokometaši iz vsega sveta.