13. 5. 2015

Kadeti bodo na SP v Rusiji igrali v zelo močni skupini

Danes je bil v Baslu, na sedežu mednarodne rokometne zveze (IHF), opravljen žreb skupin svetovnega prvenstva za kadete (U-19), ki bo od 8. do 20. avgusta v Rusiji. Žreb, ki ga je vodil Slovenec Leon Kalin, sicer predsednik tekmovalne komisije IHF, je varovancem trenerja Janija Klemenčiča namenil težko skupino.

 

 

Na žrebu je bil prisoten tudi predsednik IHF Hasan Mustafa, Slovenija pa je bila pred žrebom postavljena v drugo skupino nosilcev. Varovance trenerja Janija Klemenčiča tako v Rusiji čakajo tekme s Francijo, Brazilijo, Argentino, Tunizijo in Japonsko. Sistem tekmovanja je podoben kot v članski kategoriji, kar pomeni, da bodo v osmino finala iz vsake skupine napredovale štiri najboljše reprezentance. Naši bodo tekmovali v skupini D, Rusi pa so si kot gostitelji izbrali skupino C.

 

 

"Skupina je zanimiva, ne glede na dejstvo, da so v njej samo dve evropski reprezentanci. Francozi so denimo evropski prvaki, Argentinci in še posebej Brazilci v zadnjem obdobju veliko vlagajo v rokomet. Japonci so med najboljšimi v Aziji in gotovo igrajo v slogu, ki ga nismo vajeni. Tunizijo poznamo, saj smo se z njo srečali na olimpijskih igrah. In tudi oni niso slabi. Pomembno je, da v predtekmovanju vsako tekmo odigramo po maksimalni močeh in se izborimo za čim boljše izhodišče pred tekmovanjem na izpadanje," je po žrebu razmišljal trener Jani Klemenčič.

 

 

Skupine kadetskega SP v Rusiji:

 

 

Skupina A: Madžarska, Švedska, Južna Koreja, Poljska, Čile, Srbija

 

 

Skupina B: Španija, Norveška, Nemčija, Egipt, Islandija, Venezuela

 

 

Skupina C: Danska, Švica, Rusija, Katar, Alžirija, Hrvaška

 

 

Skupina D: Francija, SLOVENIJA, Brazilija, Argentina, Japonska, Tunizija