13. 5. 2015

Trimo Trebnje - Celje Pivovarna Laško 27:39 (14:22)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so prvi finalisti končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi. Na drugi tekmi polfinala so premagali Trimo v Trebnjem z 39:27 (22:14) in se z rezultatom 2:0 v zmagah uvrstili v finale.

TRIMO TREBNJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 27:39 (14:22)

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 350, sodnika: Nahtigal (Ljubljana) in Smolko (Sv. Jurij pri Ščavnici).

Trimo Trebnje: Brana, Urbič, Femec, Radelj 1, Murčehajič 3 (3), Križman, Skol, Kotar 3, Sušin 5, Željko 1, Potočnik 10, Udovič 1, Sašek 2, M. Grandovec, T. Grandovec 1, Florjančič.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 3, Ivić 3, Žuran 2, Janc 6, Razgor, Suholežnik, Marguč 1, R. Cvetko 2, Poteko 2, Miklavčič 1, Slišković 4, Zarabec 9, Kodrin 3 (1), Žvižej 2.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 3 (3), Celje Pivovarna Laško 2 (1).

Izključitve: Trimo Trebnje 4 minute, Celje Pivovarna Laško 4 minute.

Najboljša ekipa rednega dela državnega prvenstva 1. NLB Leasing lige, je po zmagi na prvi tekmi polfinala končnice s 35:20, slavila tudi na drugi. Tudi tokrat, podobno kot na prvi, z visoko razliko. Domači rokometaši so pred drugo polfinalno tekmo dejali, da želijo, če nič drugega, vsaj drago prodati svojo kožo.

Vendar pa v svoji nameri niso uspeli. Že na prvi tekmi je do izraza prišla daljša klop celjske ekipe, pri kateri so se vsi igralci, z izjemo vratarja Matevža Skoka in Matica Suholežnika, en gol je dal tudi drugi vratar, Urban Lesjak, vpisali med strelce.

Trebanjci so se gostom upirali le uvodnih pet minut, že v 15. pa so si celjski rokometaši priigrali prednost petih zadetkov (10:5). Čeprav njihova obramba v prvem polčasu ni bila na najvišji ravni, so bili zato zelo uspešni v napadu in že v prvem polčasu so dosegli 22 zadetkov ter vodili z osmimi zadetki razlike in praktično že preprečili vse morebitne želje domače ekipe po presenečenju.

Tudi v drugem polčasu so bili Celjani boljši nasprotnik. Njihova vnema ni bila več takšna kot v prvem polčasu, a so igrali še naprej dovolj dobro, da so iz minute v minuto višali. Nekaj minut pred koncem tekme so prišli do prednosti trinajstih zadetkov (38:25), na koncu pa je znašala plus dvanajst.

Najboljši strelec Trima Trebnja je bil z desetimi zadetki razpoloženi Gregor Potočnik, pet jih je dosegel Jure Sušin. V ekipi Celja Pivovarne Laško je največ zadetkov, devet, dosegel Miha Zarabec, šestkrat pa se je med strelcev vpisal Blaž Janc.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15