17. 5. 2015

Velenjčani četrti na zaključnem turnirju pokala EHF v Berlinu

Rokometaši Gorenja so osvojili četrto (zadnje) mesto na letošnjem zaključnem turnirju evropskega pokala EHF v Berlinu. Na tekmi za tretje mesto so Velenjčani izgubili proti danskemu Skjernu z rezultatom 22:27 (13:12). V finalu sta se pomerila nemška kluba Füchse Berlin in Hamburg, zmagali pa so domači rokometaši s 30:27 (16:13).

 

 

GORENJE VELENJE - SKJERN 22:27 (13:12)

 

 

Berlin - Dvorana Max Schmeling, gledalcev: 7000, sodnika: Fonseca in Santos (oba Portugalska).

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 2, Cehte, Medved 3, S. Burić, Szyba 5, Skube 4 (2), Golčar, Šoštarič 6, Kleč, Dobelšek, Gams, Nosan, Dujmovič 2 (2), Bećiri.

 

 

Skjern: Pedersen. Laursen, Börm 1, Möllgaard 6, Klitgaard, M. Christiansen 6 (1), Mikkelsen 4 (1), B. Christiansen 1, Jörgensen 1, Rasmussen 2, Söndegaard, Svensson 6, Hansen, Bergholt, Gliese.

 

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 7 (4), Skjern 4 (3).

 

 

Izključitve: Gorenje Velenje 2 minuti, Skjern 6 minut.

 

 

 

Velenjčani so po sobotnem hudem polfinalnem boju in porazu proti Berlinčanom izgubili tudi današnji obračun za tretje mesto proti tekmecem iz danskega Skjerna in nemško prestolnico zapuščajo na zadnjem mestu. Za izbrance Gregorja Cvijića pa ni počitka, po zahtevnih bojih v dvorani Maxa Schmelinga jih že v sredo, 20. maja, čaka odločilna preizkušnja v polfinalu končnice državnega prvenstva proti Mariborčanom.

 

 

Cvijić je v primerjavi s polfinalnim dvobojem z berlinskimi lisicami opravil dve zamenjavi, namesto Klemna Ferlina in Marka Dujmoviča sta priložnost dobila vratar Benjamin Burić in levi zunanji Miloš Božović, v uvodni postavi pa so bili še Mario Šoštarič in Niko Medved na krilnih, Michal Szyba in Staš Skube na zunanjih ter Senjamin Burić na mestu krožnega napadalca.

 

 

Ose so sijajno odprle dvoboj, po pičlih štirih minutah se je na stropu dvorane zasvetil izid 3:0 v njihovo korist, minuto kasneje pa je Skube zastreljal sedemmetrovko za še bolj prepričljivo vodstvo s 4:0. Cvijićevi izbranci so imeli vse niti igre v svojih rokah, tako v napadu kot obrambi so bili za korak pred tekmeci iz Hamletove dežele, absolutni nadzor na igrišču pa se je najbolje videl na "filmu tekme", saj so po četrtini tekme vodili za pet golov (10:5).

 

 

Naravnost popolna predstava velenjskih rokometašev je v nadaljevanju doživela vratolomen padec, med 15. in 27. minuto se sploh niso vpisali med strelce, njihov dolg strelski post pa so Danci s pridom izkoristili in medtem izenačili na 10:10. Na njihovo srečo je vsaj vratar Burić razpoložen, nanizal je nekaj bravuroznih obramb in preprečil še večjo zadrego svojih soigralcev, a visoko vodstvo je šlo po zlu.

 

 

Velenjčani so v prvem polčasu prikazali predstavo toplo-hladno, v drugi polovici tekme pa so uvodoma prikazali začeto igro iz prve polovice tekme in si v 36. minuti priigrali tri gole naskoka (17:14). Ritem igre je medtem nekoliko padel, obe ekipi sta sprožali strele iz neizdelanih položajev, v rahli rezultatski prednosti pa je bila vseskozi velenjska zasedba.

 

 

Tako je bilo vse do 49. minute, ko je slovenski podprvak prvič na tekmi pogledal v tekmečev hrbet in zaostal z 19:20. Od tedaj naprej je šel velenjski voz strmo navzdol, povsem jim je zmanjkalo moči, igralci so zavoljo tega začeli delati nerazumljive napake, v "dvoboju utrujenih" pa je bilo vendarle veliko več svežine na strani danskih rokometašev. Ravno dovolj za zmago v malem finalu berlinskega turnirja.

 

 

V velenjski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Mario Šoštarič s šestimi goli. Poljak Michal Szyba je dosegel pet, Staš Skube pa štiri zadetke.

 

 

 

SPORED IN REZULTATI ZAKLJUČNEGA TURNIRJA POKALA EHF V BERLINU:

 

 

 

Sobota, 16. maj 2015:

 

 

Skjern - HSV Hamburg 23:27 (11:14)

 

 

Füchse Berlin - Gorenje Velenje 27:24 (16:12)

 

 

 

Nedelja, 17. maj 2015:

 

 

Tekma za tretje mesto:

 

 

Skjern - Gorenje Velenje 27:22 (12:13)

 

 

Finale:

 

 

HSV Hamburg - Füchse Berlin 27:30 (13:16)

 

 

 

Foto: AP

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15