1. 6. 2015

Zorman odpovedal zaradi poškodbe, namesto njega Staš Skube

Zaradi poškodbe prepone je moral kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman odpovedati zadnji del kvalifikacij za nastop na EP 2016 na Poljskem. Namesto njega je selektor Veselin Vujović poklical Staša Skubeta.

V zadnjih dveh krogih kvalifikacijske skupine 3 za nastop na Euru 2016 na Poljskem čakata Slovenijo še tekmi s Slovaško in Latvijo. Slovenci bodo v sredo, 10. junija, ob 17. uri igrali proti Slovaški v Prešovu, v zadnjem krogu pa v soboto, 13. junija, ob 18.30 v Rdeči dvorani v Velenju proti Latviji. Po štirih krogih v skupini 3 vodi Švedska s 7 točkami, Slovenija jih ima 5, Latvija 4, Slovaška pa je še brez točk.

Zbor vabljenih igralcev in strokovnega vodstva reprezentance je v četrtek, 4. junija, ob 13. uri v hotelu Dobrava v Zrečah. Že pred zborom (vsi igralci naj bi zaradi klubskih obveznosti pripeli najkasneje do sobote, 6. junija) pa je bil novi selektor Veselin Vujović zaradi poškodb prisiljen delno spremeniti svoj igralski kader.

Zaradi poškodbe prepone je priprave in nastop na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah moral odpovedati Uroš Zorman (Kielce, Poljska). Namesto njega je selektor Vujović na priprave povabil Staša Skubeta (Gorenje), ki se prav tako že nekaj časa ubada s poškodbo mečne mišice.

Do spremembe je prišlo tudi na širšem seznamu 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na zadnjih dveh tekmah v kvalifikacijah za EP 2016. Poškodovanega Nenada Bilbijo (Minden, Nemčija) je zamenjal Saša Barišić Jaman (Nexe Našice, Hrvaška), ki pa bo na pripravah sodeloval le v primeru, če bi v sedanjem igralskem kadru prišlo do novih poškodb.