1. 8. 2015

Mlajši kadeti se z olimpijskega festivala evropske mladine vračajo s srebrnim odličjem

Slovenski rokomet je tretjič zapored osvojil odličje na olimpijskem festivalu za mlade. Po zlatih z olimpijskih festivalov evropske (Utrecht 2013) in svetovne mladine (Nanjing 2014), se iz Tbilisija vračajo s srebrno kolajno.

 

Slovenci so zamudili izjemno priložnost za zlato, saj so vodili vse do 54. minute, ko je Francozom prvič uspelo povesti za gol (27:26). Do tega trenutka je Slovenija nadzirala potek tekme in v dveh primerih vodila tudi za šest zadetkov (12:6, 13:7). V 38. minuti je Slovenija vodila za pet (19 : 14) in zadišalo je po slovenski zmagi. Žal so sledile napake v obrambi in napadu, ki so jih Francozi spretno kaznovali. Četi trenerja Saše Prapotnika ni uspelo kaznovati že nervozne Francoze, ob tem se je v zadnjih desetih minutah razigral še francoski vratar (6 obramb v obdobju od 50. do 60. minute) in galski petelini so v 58. minuti povesti za dva (29:27). V dramatičnem zaključku je Slovenija imela napad za izenačenje, a žal je strel Nejca Drobeža zaustavil francoski vratar in sledil je protinapad, kjer je najboljši igralec turnirja Kyllian Villeminot zadel za končno zmago Francije.

»Na začetku smo igrali neverjetno obrambo, v napadu nam je šlo vse, igrali smo hitre protinapade, vratarja sta ubranila svoje. Potem pa kar naenkrat padec. Ne vem, kaj je bilo. Žoga nam ni stekla. Tudi ko so od igre odrezali Grego, nam je to celo dogovarjalo. Nam je pa manjkal njegov delež in njegovi goli. Kljub porazu je srebrna medalja nekaj posebnega. Vsi si bomo zapomnili ta turnir. Ne vem, kaj naj rečem. Super,« je bil po tekmi upravičeno ponosen kapetan Tilen Kosi.

 

SLOVENIJA - FRANCIJA 28:30 (16:12)

Slovenija: Ferjan (1 obramba), Dobaj (11 obramb); Kunst, Drobež 6, A. Dobovičnik, Ocvirk 6 (4), Horvat, Kavčič, Rozman, Mi. Kotar 2, Ma. Kotar 3, Alagić 1, T. Dobovičnik, Ozmec 1, Kosi 9. Trener: Saša Prapotnik