1. 8. 2015

Starejši kadeti so v drugem krogu turnirja v Velenju ugnali še Egipt

Na turnirju, ki od petka do nedelje poteka v velenjski Rdeči dvorani, nastopajo udeleženci SP za kadete, ki se konec prihodnjega tedna začenja v Jekaterinburgu. V drugem krogu so slovenski upi, po velikem boju, premagali Egipt.

Tudi v dvoboju z Egiptom so naši starejši kadeti ves čas vodili, a odpora tekmeca niso kar tako zlomili. V končnici so se Egipčani približali le na dva zadetka zaostanka (27:25), toda prave priložnosti za preobrat vendarle niso imeli. Tokrat je bila igra v obrambi na višjem nivoju, spet je bil najboljši strelec Blaž Janc, ki je dosegel šest zadetkov, drugi najboljši strelec pa je bil Jaka Malus. V prvi tekmi drugega dneva turnirja v Velenju je Alžirija s 30:26 (12:16) premagala Argentino, ki bo naš tekmec v zadnjem krogu.

Slovenija – Egipt              29:26 (17:14)

Velenje - Rdeča dvorana. 70 gledalcev. Sodnika: Cvetko in Ivančič.

Slovenija: Kastelic, Leben, Urbič; Moljk, Stojnič 1, Kavčič 1, Vlah 1, Janc 6, Krečič 2, Prevolnik 3, Kotar 2, Malus 4, Sokolič 3, Planinc 1 Marguč 3, Cvetko, Kocbek 1, Bevc

Egipt: Mohamed, Hady 3, Youssef 1, Ahmed M. 3, Aly 7, Nour 5, Omar, Ahmed A.  1, Yahya 2, Omar, Sehab 1, Mohamed Z. 2. Abdelrahman, Ahmed M, 1, Shady 1, Mohamed E.

Izključitve: Slovenija 6, Egipt 6 minut.

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Egipt 2 (1).

foto: Slavko KOlar