7. 8. 2015

Kadetska reprezentanca (U-19) jutri ob 15.00 začenja z nastopi na SP v Rusiji

Varovanci trenerja Janija Klemenčiča so v petek zgodaj zjutraj prispeli v Jekaterinburg, kjer jih jutri ob 15.00 po slovenskem času čaka prva tekma v skupini D svetovnega prvenstva v Rusiji. Prvi tekmec slovenskih upov bo Tunizija.

Generacija, ki je blestela na olimpijskih igrah evropske in svetovne mladine (na obeh tekmovanjih je osvojila zlato kolajno) se odpravlja novim izzivom naproti. Nastop na svetovnem prvenstvu to prav gotovo je, saj gre za tekmovanje najboljših na svetu. Slovenski kadeti bodo tekmovanje začeli v skupini D, kjer bodo moči merili s Tunizijo, Argentino, Brazilijo, Japonsko in Francijo. V osmino finala iz vsake skupine napredujejo najboljše štiri reprezentance, osnovi cilj naših pa je preboj iz skupine, s čim višjim mestom, ki bi nam v osmini finala omogočil najbolj ugodnega tekmeca. V skupini C bodo nastopale ekipe Rusije, Alžirije,Danske, Katarja, Švice in Hrvaške, kar pomeni, da slovenske upe v vsakem primeru čaka izjemno težka naloga in to bo svojevrsten preizkus potenciala, neprimerno težji, kot sta bila nastopa na olimpijskih igrah evropske in svetovne mladine.

V pripravljalnem so se varovanci trenerja Janija Klemenčiča dvakrat pomerili s Hrvaško in slavili na turnirju v Velenju, kjer so bili boljši od Argentine, Alžirije in Egipta.

»V pripravljalnem obdobju smo opravili vse, kar smo načrtovali in SP pričakujemo dobro pripravljeni. V Rusiji nas sicer čaka težka naloga in na vsaki tekmi moramo imeti maksimalno bojevit pristop, saj bomo le na ta način lahko izpolnili naše cilje,« je pred odhodom povedal Klemenčič.

Prenose tekem bo moč spremljati na naslednji spletni povezavi: http://www.ihf.info/IHFCompetitions/WorldChampionships/MensYouthWorldChampionships/MensYouthWorldChampionshipRUS2015/livestreaming/tabid/7243/Default.aspx

 

Kadetska reprezentanca: Urh Kastelic (Maribor Branik), Žiga Urbič (Trimo Trebnje), Matic Kotar (Trimo Trebnje), Tilen Sokolič (Koper 2013), Jaka Malus (Celje Pivovarna Laško), Aleks Kavčič (Urbanscape Loka), Jure Kocbek (Jeruzalem Ormož), Aleks Vlah (Koper 2013), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Jan Prevolnik (Slovan), Grega Krečič (Koper 2013), Gal Marguč (Celje Pivovarna Laško), Nejc Planinc (Slovan), Rok Cvetko (Celje Pivovarna Laško), Darko Stojnič (Slovan), Jaka Moljk (Koper 2013); strokovni štab: Jani Klemenčič (trener), Benjamin Teraš (pomočnik trenerja), Tjaž Brezovar (fizioterapevt), Borut Korošec (tehnični vodja), Slavko Ivezič (vodja reprezentance).

 

Skupine SP (od 7. do 20. avgusta)

Skupina A: Madžarska, Poljska, Švedska, Srbija, Južna Koreja, Čile

Skupina B: Španija, Egipt, Norveška, Venezuela, Nemčija, Islandija

Skupina C: Rusija, Alžirija, Danska, Katar, Švica, Hrvaška

Skupina D: SLOVENIJA, Francija, Argentina, Tunizija, Japonska, Brazilija

 

Razpored tekem SP 2015 (Rusija)

8. avgust :

Slovenija - Tunizija          (15.00)

10. avgust:

Slovenija - Argentina     (13.00)

11. avgust:

Slovenija – Brazilija         (09.00)

13. avgust:

Slovenija – Japonska     (13.00)

14. avgust:

Slovenija – Francija        (11.00)