11. 8. 2015

SP za kadete v Rusiji: Slovenija po zmagi proti Braziliji že v osmini finala

Na svetovnem prvenstvu v Rusiji je moška kadetska reprezentanca Slovenije (U-19) dosegla tretjo zaporedno zmago. Slovenci so v tretjem krogu skupine D premagali reprezentanco Brazilije s 34:27 (22:13) in si že zagotovili napredovanje v osmino finala.

SLOVENIJA - BRAZILIJA 34:27 (22:13)

Jekaterinburg - Športna dvorana, gledalcev: 100, sodnika: A. In I. Covalciuc (oba Moldavija).

Slovenija: Kastelic (10 obramb), Leben (1 obramba), Moljk 2, Stojnič 1, Kavčič 1, Vlah 2, Kocbek, Janc 11 (4), Krečič, Prevolnik, Kotar 4, Malus 4, Sokolič 4, Planinc 2, Marguč 3 (1), Cvetko.

Brazilija: Colodeti (1 obramba), Rosa (4 obrambe), Silveira 1, Amorim 3, Baptista 2, Torriani, Gondim 1, Pacheco 7, Jung 2, Santos 2, Lemos 5, Maildo, Silva 2, Solento 1, Ferreira 1, Umbelina.

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (5), Brazilija 1 (0).

Izključitve: Slovenija 8 minut, Brazilija 6 minut.

Po zmagah proti Tunizija (31:18) in Argentini (29:15) je kadetska reprezentanca Slovenije na svetovnem prvenstvu v Rusiji dosegla še tretjo zmago. Ekipa trenerja Janija Klemenčiča je premagala reprezentanco Brazilije s 34:27 (22:13) in se predčasno uvrstila v osmino finala, v četrtem krogu pa se bo v četrtek, 13. avgusta, srečala z Japonsko, ki ima eno zmago (Argentina) in dva poraza (Brazilija, Francija).

Brazilci, ki so v prvih dveh krogih premagali Japonsko (28:23) in Tunizijo (24:23), so se Slovencem enakovredno upirali samo do rezultata 4:4 na začetku sedme minute. Potem so vajeti v svoje roke prevzeli mladi Slovenci, ki so v manj kot minuti in poln naredili delni rezultat 3:0 in povedli s 7:4.

Nato sta sledili še dve slovenski seriji s 3:0, Brazilci so vmes dosegli le dva gola in na semaforju je bilo v 17. minuti že 13:6 za našo reprezentanco. V prvem polčasu je najvišja prednost Klemenčičeve ekipe znašala devet golov (20:11, 21:12, 22:13), Blaž Janc pa je v prvih tridesetih minutah kar devetkrat zatresel mrežo Brazilije.

Že v prvi minuti drugega polčasa so si slovenski kadeti prvič priigrali deset golov prednosti (23:13). Tudi v nadaljevanju pa so bili strelsko zelo razpoloženi - več kot 75-odstotna učinkovitost pri udarcih na brazilska vrata (45:34).

Do konca tekme se je razlika v korist Slovenije ves čas gibala od sedem do enajst golov, zmaga naše kadetske reprezentance pa seveda niti za trenutek ni bila ogrožena. Slovenci so v 56. minuti vodili že s 33:22, v naslednjih dveh minutah pa so Brazilci naredili delni izid 4:0 in vsaj za malenkost omilili visok poraz.

V slovenski reprezentanci so bili najučinkovitejši Blaž Janc (11 golov), Matic Kotar, Jaka Malus in Tilne Sokolič (po 4). Pri poraženih Brazilcih sta največ golov dosegla Pedro Pacheco (7) in Patrick Lemos (5).

Vrstni red v skupini D: Francija in Slovenija po 6 točk, Brazilija 4, Japonska 2, Tunizija in Argentina po 0.

SPORED IN REZULTATI TEKEM SLOVENIJE NA SP 2015:

Sobota, 8. avgust 2015:

Slovenija - Tunizija 31:18 (14:9)

Ponedeljek, 10. avgust 2015:

Slovenija - Argentina 29:15 (14:8)

Torek, 11. avgust 2015:

Slovenija - Brazilija 34:27 (22:13)

Četrtek, 13. avgust 2015:

ob 13.00: Slovenija - Japonska

Petek, 14. avgust 2015: