12. 8. 2015

Kadetinje (U-17) bodo nastope na EP v Makedoniji začele jutri s tekmo proti Češki

Varovanke trenerja Milana Ramšaka so se na tekmovanje uvrstile s sijajnimi nastopi na kvalifikacijskem turnirju v Črni gori in EP v Makedoniji bo za njih dobrodošla priložnost za mednarodno primerjavo. Naše kadetinje bodo igrali v skupini A, skupaj s Češko, Makedonijo in Švedsko.

Za slovenski ženski rokomet je izjemnega pomena, da generacije ohranjajo kontinuiteto nastopov na velikih tekmovanjih. Mladinke so bile na zadnjem EP in SP, kadetinje čaka nastop na EP v Makedoniji, njihova velika želja pa je uvrstitev med najboljši osem, kar jim avtomatično prinaša nastop na naslednjem SP za kadetinje.

»V prvi vrsti smo zadovoljni, da se je kadetska generacija po nekaj sušnih letih uvrstila na EP. Osnovni cilj je dokazati, da slovenski ženski rokomet ima svoje mesto v evropskem prostoru. Vse reprezentance na EP so zelo kvalitetne, vse imajo svoje želje in cilje, a tudi mi verjamemo v lastne sposobnosti. Tako, kot smo verjeli pred kvalifikacijskim turnirjem. Želimo se uvrstiti v drugi del, torej med najboljših osem, kar bi tej generaciji prineslo še nastop na naslednjem SP. Za dekleta bi bila to neprecenljiva pomoč pri njihovem razvoju,« je pred odhodom na EP razmišljal trener Milan Ramšak, ki je bil zadovoljen z opravljenim na pripravah.

»V prvi vrsti bi se rad zahvalil RZS, ki nam je omogočila odlične pogoje za priprave. Še posebej na Rogli. Na tekmah s Hrvaško, ki ima zelo kvalitetno selekcijo, smo pokazali, da smo konkurenčni. Prav so nam prišle tudi tekme s slovenskimi prvoligaši, čeprav je naša kadetska reprezentanca boljša od polovice prve lige,« je še dodal Ramšak.

Med najboljših osem se uvrstita dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine.

 

Na seznamu so: Maja Vojnovič (Krka), Iza Bon Brzin (Ljubljana), Staša Cvetko (Celje Celjske mesnine), Aneja Novak (Krim Mercator), Luna Vončina (Ljubljana), Lučka Prašnikar (Zagorje), Anamarija Baruca (ŽURD Fikon Koper), Patricija Akalovič (Naklo Peko Tržič), Živa Čopi (Krka), Nina Žabjek (Krim Mercator), Anika Strnad (Zelene Doline Žalec), Tjaša Arhanič (Krim Mercator), Neža Skrinjar (Zagorje), Hana Vučko (Krim Mercator), Petra Fister (Naklo Peko Tržič), Ema Abina (Krim Mercator); strokovni štab: Milan Ramšak (trener), Dejan Tomazini (pomočnik trenerja), Pia Hren (fizioterapevt), Andrej Petkovič (tehnični vodja), Anja Frešer (vodja reprezentance).

 

Skupine EP

Skupina A: SLOVENIJA, Češka, Švedska, Makedonija

Skupina B: Rusija, Romunija, Nemčija, Španija

Skupina C: Portugalska, Hrvaška, Francija, Nizozemska

Skupina D: Danska, Norveška, Madžarska, Slovaška

 

Razpored tekem Slovenije

Četrtek, 13. avgust:

SLOVENIJA – Češka        (17.00)

Petek, 14. avgust:

SLOVENIJA – Makedonija           (19.00)

Nedelja, 16. avgust:

SLOVENIJA – Švedska   (17.00)