16. 8. 2015

Slovenske kadetinje na EP remizirale s Švedsko in osvojile drugo mesto v skupini A

Ženska kadetska reprezentanca Slovenije (U-17) je v tretjem krogu skupine A na evropskem prvenstvu v Makedoniji remizirala s Švedsko. Tekma med najboljšima reprezentancama v skupini se je končala z rezultatom 29:29 (20:13), Slovenke pa so osvojile drugo mesto v skupini.

 

 

SLOVENIJA - ŠVEDSKA 29:29 (13:20)

 

 

Skopje - Dvorana Jane Sandanski, gledalcev: 450, sodnici: M. in V. Sa (obe Portugalska).

 

 

Slovenija: Arhanič (0 obramb), Vojnovič (16 obramb), Bon Brzin 1, Strnad 9 (3), Žabjek 9, Vučko 1, Baruca, Čopi, Cvetko, Vončina 5, Prašnikar, Abina, Akalovič, Skrinjar, Fister 3, Novak 1.

 

 

Švedska: Nilsson (4 obrambe), Andersson (6 obramb), Ingesson 1, Walstern 1, Stankiewicz 1, Larsson 3, Lundström, Lindmark, Lundback, Flodman 11, Granfelt, Lideskär 1, Wollmark 2, Löfqvist 1, Thorleifsdottir 8, Forsberg.

 

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Švedska 1 (0).

 

 

Izključitve: Slovenija 4 minute, Švedska 8 minut.

 

 

 

Tako Švedinje kot Slovenke so na treh tekmah osvojile po pet točk (dve zmagi in en poraz). Toda zaradi boljše razlike v golih je prvo mesto v skupini A osvojila Švedska (96:74), drugo pa Slovenija (99:82).

 

 

V drugem delu EP se bosta Švedska in Slovenija srečali z najboljšima reprezentancama iz skupine B, to pa sta Rusija (6 točk) in Romunija (2). Naša dekleta bodo v torek, 18. avgusta, najprej igrale z Romunijo, naslednji dan pa še z Rusijo.

 

 

Na tekmi v Skopju so po dveh začetnih izenačenjih Švedinje v štirih minutah dosegle delni izid kar 5:0 in v šesti minuti vodile že s 7:2. V enajsti minuti je razlika prvič znašala šest golov (10:4), v petnajsti pa so mlade Slovenke zaostajale že za sedem (12:5).

 

 

S tremi zaporednimi goli so naše rokometašice malce omilile visok zaostanek, a so Švedinje odgovorile z delnim rezultatom 4:0 in povišale na plus osem (16:8 v 22. minuti). Tudi v zadnjem delu prvega polčasa so Švedinje zlahka držale visoko prednost, ki je ves čas znašala šest ali sedem golov.

 

 

Toda na začetku drugega polčasa je ekipa trenerja Milana Ramšaka poskrbela za veliko senzacijo. Do 40. minute so naredile neverjeten delni rezultat 8:0 in si priigrale prvo vodstvo na tekmi (21:20).

 

 

V zadnjih dvajsetih minutah je bilo kar devet izenačenj, nobena reprezentanca pa si ni uspela priigrati več kot enega gola prednosti. Večinoma je bila minimalna razlika v korist Švedinj, po njihovem vodstvu z 29:28 pa je izenačujoči zadetek za Slovenijo v zadnji minuti dosegla Žabjekova.

 

 

 

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETINJE - MAKEDONIJA 2015