3. 9. 2015

Izjave trenerjev klubov 1. NLB Leasing lige pred začetkom sezone 2015/16

V petek, 4. septembra 2015, se začenja nova tekmovalna sezona v 1. NLB Leasing ligi za moške. Pred začetkom sezone 2015/16 so trenerji vseh 14 prvoligaških klubov predstavili svoje cilje, želje in pričakovanja.

 

 

BRANKO TAMŠE (Celje Pivovarna Laško): "S pripravami smo začeli že 22. julija. Izgubili smo nekaj nosilcev igre, kar bi se lahko poznalo predvsem v obrambi. Vseeno bo naše glavno orožje spet obramba, ki pa zaenkrat še ni na pravi in želeni ravni. Lani smo jo odnesli brez praske, letos pa bo to zelo težko ponoviti. Tudi zato, ker bomo zaradi evropske lige prvakov odigrali največ tekem med vsemi prvoligaši."

 

 

 

GREGOR CVIJIČ (Gorenje Velenje): "Strinjam se s tem, kar je izjavil naš kapetan Niko Medved, da imamo dovolj drugih mest. V Gorenju je vedno biti cilj najboljši v državi in osvojiti čim več lovorik, od tega pa ne bežimo. Fantje so dobro pripravljeni in motivirani, toda čaka nas dolga in naporna sezona. Se pa strinjam s tistimi, ki pravijo, da je 14 klubov v prvi ligi preveč."

 

 

 

BORIS DENIČ (Maribor Branik): "Pred novo sezono je moja glavna naloga, da prepričam svoje igralce, da končno naredijo miselni preskok. Če bodo to dosegli, bodo lahko posegli zelo visoko, tudi do naslova prvaka, sicer pa bodo spet tretji ali mogoče celo četrti, peti. Imamo kakovost, potenco in velik volumen treningov, na zunanjem položaju pa nam manjka en vrhunski igralec."

 

 

 

ROMAN ŠAVRIČ (Trimo Trebnje): "V prejšnji tekmovalni sezoni smo osvojili četrto mesto, cilji v prihajajoči pa so enaki kot lani in v preteklih letih. To pomeni, uvrstitev v končnico za prvaka, v kateri bo nastopili šest klubov, potem pa se v njej čim bolj približati najboljšim. Temelj našega kluba in dosežkov bodo spet mladi in domači igralci, ki jih želimo čim boljše pripraviti za člansko konkurenco."

 

 

 

ROBERT BEGUŠ (Riko Ribnica): "Liga bo v letošnji sezoni precej bolj izenačena, kot je bila v zadnjih dveh sezonah, odkar sem v ribniškem klubu v trenerski vlogi. V prejšnji sezoni smo tudi na gostovanjih osvojili veliko točk, letos pa bo to precej težje. Želimo si med najboljših šest slovenskih klubov, kar bi nam v končnici prineslo tudi dodatnih deset tekem."

 

 

 

BOJAN ČOTAR (Urbanscape Loka): "To bo moja prva sezona na klopi škofjeloškega kluba. V pripravljalnem obdobju smo veliko in trdo trenirali, fantje pa so bili zelo pridni. Pokazali so tudi pravo gorenjsko trmo, na osnovi katere tudi hitreje napredujejo. Lani je bila Loka šesta, letošnji cilj pa je seveda uvrstitev med najboljših šest v končnico za prvaka."

 

 

 

SAŠA PRAPOTNIK (Jeruzalem Ormož): "Osnovni cilj našega kluba je seveda ta, da si čim prej priigramo obstanek v prvi ligi. Potem pa ta cilj po možnosti še nadgraditi, kar pomeni priti mesto višje kot lani, ko smo bili sedmi. Šesto mesto bi pomenilo uvrstitev v končnico za prvaka, česar si seveda zelo želimo."

 

 

 

SEBASTJAN SOVIČ (Slovenj Gradec 2011): "Lansko osmo mesto je bilo za nas super dosežek in krona trdega dela. Toda pred začetkom nove sezone je odšlo kar sedem igralcev, prišli pa so samo trije. Še naprej bomo v ekipo vključevali mlade in domače igralce. Dobro smo trenirali, a šele prave tekme bodo pokazale, kje smo."

 

 

 

MIRKO SKOKO (Krka): "Novomeški klub je že postal stabilen prvoligaš, njegovo ogrodje pa so domači igralci. Lani smo bili deveti v 1. NLB Leasing ligi, letos pa si želimo priti med najboljših šest klubov. Uprava ne vrši nobenega pritiska na nas glede rezultatov, toda igralci in jaz kot trener čutimo, da smo tega sposobni."

 

 

 

BOŠTJAN FICKO (Slovan): "V klubu smo se usmerili na več različnih področij, ne samo na delo s člansko ekipo, ampak tudi na našo rokometno šolo in podobno. Imamo ekstremno mlade igralce v članski ekipi. Kljub temu pa seveda ne morem reči, da se bomo borili za obstanek, ker so cilji višji – ne glede na realno vrednost in kakovost igralskega kadra."

 

 

 

BORUT HREN (Istrabenz plini Izola): "Končno je spet prišel primorski prvoligaški derbi s Koprčani, kar bo na Obali še dodatno dvignilo zanimanje za rokomet. Veselimo se predvsem tekem s Koprom in polnih dvoran v obeh mestih. Skupaj z navijači upamo na uspešno sezono, mogoče pa nam bo derbi s koprom uspelo organizirati na prostem."

 

 

 

IZTOK GODEC (Sevnica): "Za nami je zelo zanimivo poletje. Igralci so po eni strani odhajali, po drugi pa smo jih nekaj dobili tik pred zdajci. Osnovni cilj v sezoni, ki bo dolga in zanimiva, je seveda obstanek v prvi ligi. Najbolj se veselimo lokalnih derbijev s Trimom, Dobovo in bližnjimi klubi."

 

 

 

ZORAN JOVIČIĆ (Koper 2013): "V manj kot dveh koledarskih letih smo od ustanovitve novega kluba prišli celo v prvo slovensko ligo. To je preseglo vse naše želje in pričakovanja, a želja po prvi ligi se nam je izpolnila. Gremo iz tekme v tekmo. Upam, da bomo dosegli to, kar si želimo - najprej obstanek v ligi, potem pa mogoče še kaj več."

 

 

 

ALEŠ SIRK (Dobova): "Po dolgih štirinajstih letih se je Dobova spet uvrstila v prvo ligo. Tega dosežka smo seveda zelo veseli in vsi komaj čakamo, da se tekmovanje končno začne. Zavedamo se, da nas v prvi ligi čaka zelo težko delo, ampak verjamem v svoje fante. Liga bo zelo izenačena, naša želja pa je seveda obstanek."

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16