12. 9. 2015

Maribor Branik - Riko Ribnica 26:31 (13:17)

Derbi drugega kroga v 1. NLB Leasing ligi med Mariborom Branikom in Rikom Ribnico se je končal z zmago gostujoče ekipe. Ribničani so bili v dvorani Tabor boljši od Mariborčanov z 31:26 (17:13).

 

 

MARIBOR BRANIK - RIKO RIBNICA 26:31 (13:17)

 

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 150, sodnika: Kavalar (Celje) in Smolko (Gornja Radgona).

 

 

Maribor Branik: Čudič, Mijušković, Kastelic, Cingesar 4 (2), Žmavc 1, Kaleb 8 (2), Jamnik 5, Poklar 8, Hrastnik, Fidel, Špende, Verdinek, Brajović, Štumpfl, Mišković.

 

 

Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 9 (3), Fink 5, Atanasov, Kljun, Grebenc 6, Abrahamsberg, Skušek 5, Knavs, Pucelj 2, Pahulje, Nosan 3, Batinič 1, Košmrlj.

 

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 6 (4), Riko Ribnica 5 (3).

 

 

Izključitve: Maribor Branik 8, Riko Ribnica 8 minut.

 

 

Rdeči karton: Žmavc (Maribor Branik, 54. minuta).

 

 

 

Mariborčani so po uvodnem spodrsljaju v Ormožu prejeli novo zaušnico. V drugi tekmi so jim jo primazali tekmeci iz dežele suhe robe, ki so v maroborski dvorani Tabor zmagali z 31:26 (17:13) in po uspehu proti Dobovi v prvem krogu osvojili drugi par točk.

 

 

Ribničani so že v prvem polčasu pokazali svojo slo po zmagi, na koncu pa tudi zmagali v štajerski prestolnici. V uvodnih dvajsetih minutah je bila tekma izenačena, končnica pa je minila v znamenju izbrancev gostujočega trenerja Roberta Beguša.

 

 

V 23. minuti je bil izid poravnan (13:13). Toda v zadnjih sedmih minutah so Ribničani naredili delni izid 4:0 in na velik odmor na tekmi v Mariboru odšli s prednostjo štirih golov (17:13).

 

 

V drugi polovici tekme niso popustili niti za ped, še več, v 39. minuti so si priigrali sedem golov prednosti (22:15) in domačega trenerja Borisa Denića prisilili v minuto odmora. A gostitelji tudi po njej niso naredili kakovostnega premika v svoji igri, Ribničani so jih vseskozi nadzorovali in zasluženo zmagali.

 

 

V ribniški ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Patrik Leban z devetimi in Jan Grebenc s šestimi goli, v mariborski - med strelce se je vpisalo le pet igralcev - pa sta Tine Poklar in Ante Kaleb dosegla po osem zadetkov.

 

 

Ribniška ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 16. septembra, gostila Celje Pivovarno Laško, mariborska pa bo v soboto, 19. septembra gostovala v Novem mestu.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16