26. 9. 2015

Maribor Branik - Sevnica 30:22 (17:11)

Maribor Branik je šele v četrtem krogu v 1. NLB Leasing ligi dosegel prvo zmago v letošnji tekmovalni sezoni. V domači dvorani Tabor so bili boljši od Sevnice z rezultatom 30:22 (17:11).

MARIBOR BRANIK - SEVNICA 30:22 (17:11)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 300, sodnika: Marko in Matjaž Pirc (oba Hrpelje).

Maribor Branik: Čudič, Kastelic, Cingesar 7, Žmavc, Kaleb 4 (2), Jamnik 3, Poklar, Mijušković, Hrastnik 2, Fidel 2, Špende 6, Verdinek 1, Brajović 2, Čagalj, Štumpfl, Mišković 3.

Sevnica: Brečko 2 (1), Ž. Krnc 1, Zagode 3, Brglez, Gorenjak 6, J. Krnc, Grušovnik, Kuhar 2, Brilej 3 (1), Bezgovšek 3, Flisek, D. Krnc, Župevc, Kolman, Ranevski 2, Praznik.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (2), Sevnica 3 (2).

Izključitve: Maribor Branik 20 minut, Sevnica 8 minut.

Mariborčani so porazno začeli sezono. V minuli sezoni tretjeuvrščena ekipa v državnem prvenstvu je prvi par točk v tej sezoni osvojila šele v četrtem krogu po današnji zmagi nad Sevnico. V minulih treh tekmah je izgubila z Ormožem in Ribnico, medtem ko se je z novomeško Krko razšla z neodločenim izidom.

Sevničani so se do 15. minute dokaj enakovredno kosali s favoriziranimi Mariborčani (8:7), ki pa so v nadaljevanju vendarle zaigrali veliko bolje in v 27. minuti povišali na 16:9.

V nadaljevanju niso popustili, tako kot na nedavni tekmi v Novem mestu, vseskozi so bili za razred boljši od tekmecev. V 44. minuti so povišali na 24:15, pet minut kasneje s 26:16, na koncu pa so tekmo končali s +8.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Darko Cingesar s sedmimi in Aleksander Špende s šestimi zadetki, v gostujoči pa je bil strelsko najbolj razpoložen Jure Gorenjak s šestimi goli.

Sevniška ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 30. septembra, gostila Celje Pivovarno Laško, mariborska pa bo v soboto, 3. oktobra, gostovala v Velenju.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16