22. 11. 2015

Mlinotest se je uvrstil v osmino finala evropskega pokala Challenge

Na povratni tekmi tretjega kroga evropskega pokala Challenge so rokometašice Mlinotesta na domačem igrišču premagale črnogorski Danilovgrad z rezultatom 22:18 (8:7). Ajdovke so se tako uvrstile v osmino finala.

 

 

MLINOTEST AJDOVŠČINA - DANILOVGRAD 22:18 (8:7)

 

 

Ajdovščina - Dvorana ŠRC Police, gledalcev: 500, sodnika: Metalari in Nikolovski (oba Makedonija).

 

 

Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Srečkovič, Schuster 7, Š. Ferfolja 4, Svetik 3, Čermelj 2, T. Ferfolja 2, Rojc 2, Čajko 1, Pipan 1, Batagelj, Brecelj, Fegic, Krapež, Sanabor, Vidmar. 

 

 

Danilovgrad: Zečević, Čogurić, Brnović 6, Jovičević 5, Konatar 3, Djoković 2, Saranović 2, Adžić, Bošnjak, Čarapić, Marinović, Novaković, Popović, Ščepanović, Terzić.

 

 

Sedemmetrovke: Mlinotest Ajdovščina 2 (0), Danilovgrad 4 (4).

 

 

Izključitve: Mlinotest Ajdovščina 10 minut, Danilovgrad 4 minute.

 

 

 

Mlinarke so glavnino dela na poti k uvrstitvi v osmino finala evropskega pokala Challenge opravile že na prvi tekmi v Črni gori. Slovenske predstavnice so prejšnjo nedeljo na gostovanju v Danilovgradu zmagale kar s šestimi goli razlike - bilo je 30:24 (15:8).

 

 

Kljub visoki prednosti z gostovanja so se rokometašice Mlinotesta lotile tudi povratne tekme pred domačimi gledalci. Z golom prednosti so dobile že prvi polčas (8:7) in že takrat je postalo jasno, da se bo zasedba iz Vipavske doline uvrstila v osmino finala tega tekmovanja.

 

 

V drugem polčasu so domače igralke še stopnjevale ritem v igri in pridno polnile mrežo črnogorske ekipe. Končni rezultat tekme v ŠRC Police je bil 22:18 za Mlinotest, ki se je s skupnim rezultatom 52:42 uvrstil med 16 najboljših ekip v evropskem pokalu Challenge.

 

 

Tako kot na prvi tekmi v Danilovgradu je bila tudi na povratni v Ajdovščini najboljša Mlinotestova strelka Slavica Schuster, ki je dosegla sedem golov. Druga strelka domače ekipe je bila Špela Ferfolja (4), pri poraženem Danilovgradu pa sta izstopali Tatjana Brnović (6) in Tamara Jovičević (5).

 

 

 

Foto: Primož Brecelj

 

 

 

EVROPSKI POKAL CHALLENGE ZA ŽENSKE - SEZONA 2015/16