28. 11. 2015

Močan naliv znova odnesel tekmo med Brazilkami in Slovenkami

Rokometna tekma med brazilskimi in slovenskimi rokometašicami na močnem mednarodnem turnirju v Braziliji je doživela petkovo usodo. Prireditelji so jo prekinili v 20. minuti pri rezultatu 8:8, vnovič pa jim je zagodel naliv.

 

 

Streha dvorane Nilson Nelson v glavnem mestu Brasilia ni bila kos obilnim padavinam, zaradi razmočenega parketa in nevarnosti poškodb igralk pa so tekmo ponovno odpovedali. Po drugi odpovedi niti ni znan nadaljnji program na turnirju štirih nacij v brazilski prestolnici, kjer poleg Brazilk in Slovenk nastopajo še Srbkinje in Argentinke.

 

 

Petkova tekma med Brazilkami in Slovenkami na pokalu štirih nacij je bila odpovedana zaradi obilnega deževja. Streha v dvorani Nilson Nelson v Brasilii ni zdržala hudega naliva, prireditelji pa so zavoljo mokrega igrišča in nevarnosti morebitnih poškodb pri igralkah tekmo prestavili na kasnejši termin. A v novem terminu je bila zaradi močnega naliva prekinjena že v 20. minuti.

 

 

Slovenska ženska članska reprezentanca bo teden Evropske rokometne zveze (EHF) preživela na južnoameriških tleh. Med 27. in 29. novembrom bo nastopila na mednarodnem turnirju štirih nacij v Braziliji, na njem pa bosta poleg domače reprezentance igrali še Srbija in Argentina.

 

 

S prvotnega Bregarjevega seznama potnic so od nosilk igre doma ostale Lina Krhlikar (težave s kolenom), Ana Petrinja (artroskopija meniskusa) in Barbara Lazović (osebni razlogi). Kljub poškodbi dlani je z reprezentanco odpotovala Tamara Mavsar (Krim Mercator), kadrovsko vrzel pa sta zapolnili Ines Amon (Velenje) in Alja Vrček (Celje Celjske mesnine).

 

 

Na Bregarjevem seznamu za Brazilijo so: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Amra Pandžić, Polona Barič, Alja Koren, Tamara Mavsar (vse Krim Mercator), Neli Irman, Tjaša Stanko (obe Zagorje), Nina Jeriček, Maja Šon (obe Nimes, Francija), Sanja Gregorc (Vac, Madžarska), Ana Gros (Metz, Francija), Katja Čerenjak (Zelene doline Žalec), Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Ines Amon (Velenje) in Alja Vrček (Celje Celjske mesnine).

 

 

 

SPORED TURNIRJA ŠTIRIH NACIJ V BRAZILIJI:

 

 

 

Petek, 27. november 2015:

 

 

ob 22.15: Brazilija - Slovenija (preloženo zaradi obilnega dežja, nato prekinjena v 20. minuti pri rezultatu 8:8)

 

 

ob 24.00: Srbija - Argentina

 

 

 

Sobota, 28. november 2015:

 

 

ob 16.50: Brazilija - Argentina

 

 

ob 18.50: Srbija - Slovenija

 

 

 

Nedelja, 29. november 2015:

 

 

ob 13.00: Argentina - Slovenija

 

 

ob 15.00: Brazilija - Srbija