13. 12. 2015

Maribor Branik - Jeruzalem Ormož 24:23 (9:8)

Mariborčani so v 14. krogu v 1. NLB Leasing ligi gostili Jeruzalem Ormož. Tekma v dvorani Tabor se je po napeti končnici končala z minimalno zmago Maribora Branika, ki je slavil s 24:23 (9:8).

MARIBOR BRANIK - JERUZALEM ORMOŽ 24:23 (9:8)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 450, sodnika: Nahtigal (Ljubljana) in Pirc (Hrpelje).

Maribor Branik: Cingesar, Žmavc, Kaleb 5 (2), Špelić, Jamnik 1, Poklar 2, Čudič, Mijušković, Hrastnik 2, Fidel 3, Verdinek 8, Brajović, Čagalj 2, Štupfl, Mišković 1, Kastelic.

Jeruzalem Ormož: Šutalo, Kavčič, Bogadi 6, Radujković, Čudič 8 (8), Veselko, Ozmec, Žuran 3, Grizolt, Kocbek 2, Balent, Kosi, Mesarić 1, Rajšp 1, Cirar 2, Kolmanič.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 2 (2), Jeruzalem Ormož 8 (8).

Izključitve: Maribor Branik 16 minut, Jeruzalem Ormož 12 minut.

Rdeči karton: Poklar (Maribor Branik, 56. minuta).

Rokometaši Maribora Branika so dosegli osmo zmago v letošnji sezoni, Ormožani pa peti poraz. Po 14. krogu Mariborčani za Ormožani na prvenstveni lestvici zaostajajo samo za točko.

Začetek tekme v dvorani Tabor je sicer pripadel gostom, ki so povedli s 4:2 sredi prvega dela. Domači so jih lovili in hitro ujeli (4:4 v 16. minuti), do konca prvega polčasa še trikrat izenačili. Nobena ekipa si do odmora ni uspela priigrati več kot gola prednosti, Dušan Fidel pa je nato z zadnjim golom v prvem delu poskrbel za minimalno mariborsko vodstvo (9:8).

Ko so domači na začetku drugega dela ušli na 12:8 in 13:9, je bilo videti, da se dvoboj preveša na stran gostiteljev. Toda Jeruzalem Ormož se ni predal, v 44. minuti pa je bilo, potem ko je dvakrat zadel David Bogadi, spet izenačeno (15:15).

Sledil je še en pobeg domačih rokometašev za štiri gole (20:16), a tudi tokrat zaloga ni bila dovolj velika za povsem miren konec. Gostje so se dvakrat približali samo na minus ena, vseeno pa so bili Mariborčani le toliko zbrani, da so zadnjo večjo prednost 24:21 znali obdržati do konca, čeprav so se gostje v zadnji minuti približali le na gol zaostanka (23:24).

Matic Verdinek je bil najboljši pri domačih z osmimi zadetki, prav toliko jih je pri poražencih dosegel Bojan Čudič.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu 19. decembra gostovala v Ribnici, Ormož bo isti dan gostil celjsko moštvo.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16