3. 2. 2016

V rubriki "ANKETA" glasujte in napovejte, ali se bo Slovenija uvrstila na OI v Braziliji

V tradicionalni rubriki "ANKETA" vam zastavljamo novo vprašanje. Slovenski rokometaši bodo aprila nastopili na kvalifikacijskem turnirju za letošnje olimpijske igre v Braziliji, vi pa glasujte in napovejte, ali se jim bo uspelo uvrstiti na tekmovanje v Riu de Janeiru.

 

 

Po zmagoslavju reprezentance Nemčije na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem so bili znani tudi slovenski tekmeci v kvalifikacijah za nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Slovenija bo med 7. in 10. aprilom igrala v drugi skupini, njene tekmice pa bodo Španija, Švedska in Iran.

 

 

V prvi skupini kvalifikacij za nastop na OI 2016 bodo nastopili Poljska, Makedonija, Čile in Tunizija, v tretji pa Hrvaška, Danska, Norveška in Bahrajn. Na olimpijske igre se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci z vsakega od treh kvalifikacijskih turnirjev.

 

 

Moška rokometna reprezentanca Slovenije je doslej že dvakrat nastopila na olimpijskih igrah. prvič je bilo to v Sydneyju leta 2000, drugič pa štiri leta kasneje v Atenah.

 

 

V rubriki "ANKETA" ste vabljeni k sodelovanju. Glasujte in napovejte, ali bo Sloveniji uspelo osvojiti enega izmed prvih dveh mest na aprilskem kvalifikacijskem turnirju in se tretjič uvrstiti na olimpijske igre - tokrat v Rio de Janeiro 2016!

 

 

 

Foto: Slavko Kolar

 

 

 

ANKETA - NOVO VPRAŠANJE!