4. 2. 2016

Slovenci bodo vozovnico za OI v Braziliji lovili aprila na Švedskem

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je obelodanila gostitelje treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janieru. Slovenija bo vstopnico za Brazilijo lovila na Švedskem, kjer bosta ob gostiteljici in Sloveniji igrala še Španija in Iran.

 

 

Slovenija je prav tako kandidirala za organizacijo aprilskega kvalifikacijskega turnirja, ki bi bil v dvorani Stožice v Ljubljani, a ni bila uspešna. Druga dva turnirja bosta na Poljskem, kjer bodo domačini igrali proti Makedoniji, Čilu in Tuniziji, in na Danskem, kjer se bo domača vrsta spopadla s Hrvaško, Norveško in Bahrajnom.

 

 

Turnirji bodo med 8. in 10. aprilom letos. Prvi dve reprezentanci z vsakega turnirja si bosta zagotovili nastop na olimpijskih igrah. Mesto v Riu de Janeiru že imajo zagotovljeno Brazilija, Francija, Katar, Argentina, Nemčija in Egipt.

 

 

Moška rokometna reprezentanca Slovenije je doslej že dvakrat nastopila na olimpijskih igrah. Prvič je bilo to v Sydneyju leta 2000, drugič pa štiri leta pozneje v Atenah.

 

 

Pri ženskah imajo mesto zagotovljeno že Brazilija, Španija, Angola, Argentina, Južna Koreja in Norveška. Na prvem kvalifikacijskem turnirju bodo v Franciji ob domačinkah igrale še Nizozemska, Japonska in Tunizija, na drugem na Danskem bodo igrale še Romunija, Urugvaj in Črna gora, na tretjem v Rusiji pa še Poljska, Švedska in Mehika.

 

 

 

Foto: Slavko Kolar