12. 2. 2016

Celjski rokometaši v 11. krogu lige prvakov gostujejo pri Wisli Plock na Poljskem

V 11. krogu evropske lige prvakov bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško gostovali pri ekipi Wisla Plock na Poljskem. Poljsko-slovenski obračun bo na sporedu v soboto, 13. februarja 2016, ob 16. uri, slovenski državni prvaki pa bodo igrali v zelo oslabljeni postavi.

 

 

Po desetih krogih v skupini A ima Wisla Plock na šestem mestu osem točk, Celjani na sedmem pa le tri. To pomeni, da zanje na Poljskem šteje le zmaga, kajti ob porazu bi imeli slovenski državni prvaki tri kroge pred koncem skupinskega dela že nedosegljivih sedem točk zaostanka. Tako bi ekipi trenerja Branka Tamšeta ostal samo lov za Zagrebčani, ki pa za napredovanje v osmino finala (če Celjani izgubijo v Plocku) v zadnjih treh krogih potrebujejo samo točko.

 

 

Wisla je 3. oktobra lani gostovala v Zlatorogu in zmagala z 28:25. "Čeprav so takrat vsi pričakovali našo zmago, sem opozarjal, da gre za izjemno dobro ekipo. Wisla je izkoristila vse naše napake, mi smo jo ob naši boljši obrambi v drugem delu lovili, a nam je zmanjkalo tudi nekaj sreče. Če želimo zmagati na povratni tekmi v gosteh, moramo biti na zelo visokem nivoju. Fantje so tega sposobni in verjamem, da nam lahko uspe," pred sobotno tekmo v Orlen Areni pravi celjski trener Branko Tamše, ki je v primerjavi s prvo tekmo proti Poljakom ostal brez Hrvata Šimeta Ivića, ki je odšel v francoski Nantes.

 

 

Kot igralec in trener je Tamše že občutil fantastično vzdušje v dvorani v Plocku, v soboto pa bo tam na tribunah tudi okoli 50 najbolj zvestih celjskih navijačev. "V rokometnem zakulisju je slišati, da je Wisla že vknjižila zmago proti nam. S tem se seveda nikakor ne strinjam, naredili pa bomo prav vse, kar je v naših močeh, da ji prekrižamo načrte," dodaja trener Tamše, ki zagotovo ne bo mogel računati na Marka Dujmoviča, ki si je na sredini ligaški tekmi proti Krki v Novem mestu huje poškodoval ramo.

 

 

Težave s poškodbami imata tudi Brazilec Arthur Malburg Patrianova (udarec v predel dimelj) in krožni napadalec Vid Poteko (gleženj), predvsem nastop Patrianove pa je pod velikim vprašajem. Namesto Ivića bo vrzel na položaju desnega zunanjega zapolnil mladi Blaž Janc, o čemer trener Tamše pravi: "Janc se zaenkrat uspešno dopolnjuje na tem položaju z Žigo Mlakarjem, ki pa zavoljo poškodbe in daljše odsotnosti še ni najbolje pripravljen. A prepričan sem, da bo Janc pravo odkritje na tem položaju v ligi prvakov, kar je dokazal že na tekmah v slovenski ligi in v vseh mlajših reprezentančnih selekcijah."

 

 

Blaž Janc se zaradi tega, ker mora igrati tudi na položaju desnega zunanjega igralca, seveda ne pritožuje. "Ta položaj mi ni tuj, saj sem na njem v mlajših selekcijah preživel ogromno časa in mislim, da se z Mlakarjem dobro dopolnjujeva. S Poljaki se lahko kosamo, kar je pokazala že prva medsebojna tekma, ko smo bili v drugem polčasu veliko boljši, vendar smo plačali davek za slabo igro v prvem delu tekme. Na Poljsko odhajamo z željo, da prikažemo dobro predstavo, vsekakor pa se bomo borili do zadnje sekunde. Upam na našo zmago," napoveduje Blaž Janc.

 

 

Razplet tekme v Plocku bo v veliki meri odvisen tudi od prispevka obeh celjskih vratarjev, Ivana Gajića in Urbana Lesjaka. "To je v današnjem rokometu povsem normalno. Wisla je zelo dobra ekipa, ki je v Celju izkoristila naše napake po porazu z Zagrebom, ko se po šoku nismo uspeli pobrati. Vsekakor menim, da Poljaki niso favoriti, saj niso boljši od nas in ne bo presenečenje, če zmagamo mi. Zmage sicer ne morem obljubiti, vendar si jo želim in verjamem vanjo. Borili se bomo vseh šestdeset minut in verjamem, da se bomo na koncu mi veselili," pravi vratar Ivan Gajić.

 

 

Wisla Plock se lahko pohvali s sedmimi naslovi državnega prvaka Poljske in desetimi pokalnimi lovorikami. Ekipo vodi Španec Manolo Cadenas, ki je na januarskem evropskem prvenstvu na Poljskem kot selektor Španije osvojil srebrno kolajno, potem ko je v velikem finalu v Krakovu izgubil z Nemčijo. Glede na prvo tekmo s Celjani v Zlatorogu je ostal brez srbskega levorokega igralca Nemanje Zelenovića, bivšega člana Celja Pivovarne Laško, ki je predčasno odšel v vrste nemškega Magdeburga.

 

 

Tekma Wisla Plock - Celje Pivovarna Laško bo v soboto, 13. februarja 2016, ob 16. uri. Sodila jo bosta Nemca Lars Geipel in Marcus Helbig, delegat pa bo Šved Peter Olsson.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16