3. 5. 2016

Zorman: "Z igro iz Malmöja smo na pravi poti"

"Mislim, da je na oko naša skupina nekoliko lažja, je pa to dvorezen meč, saj se bomo v morebitnem četrtfinalu križali s skupino, v kateri so prva tri mesta verjetno oddana za Dansko, Hrvaško in Francijo, zato bi bilo dobro v prvem delu osvojiti prvo ali drugo mesto. Vseeno, na olimpijskih igrah nastopa dvanajst najboljših ekip, zato je težko govoriti o boljšem ali slabšem žrebu. To je najboljši turnir na svetu," je petkov žreb rokometnega turnirja v Riu de Janeiru pokomentiral kapetan Uroš Zorman, ki je nastopil že na igrah v Atenah.

Edini tekmec Slovenije, ki je isti, kot leta 2004 je Egipt, med stalnimi nasprotniki z velikih prvenstev pa najdemo Nemce, Poljake in Švede. "Ti tekmeci nas v zadnjem času precej spremljajo, s Švedi se bomo denimo pomerili že tretjič letos, z Nemci bomo igrali tudi v kvalifikacijah za EP 2018. Brazilija bo nevarna, saj igra na domačem terenu, prav tako Egipt, a mislim, da smo na papirju od obeh močnejši in, da moramo realno pričakovati preboj v četrtfinale."

"Če bomo igrali tako, kot smo v Malmöju in naredili še korak ali dva naprej, smo na pravi poti. Prikazati moramo trdo obrambo, hiter prehod v napad in dobre protinapade, obenem pa bomo morali imeti tudi dober met od daleč. Če se bodo razigrali naši levi zunanji igralci, bo zagotovo lažje. Mislim, da se bomo do olimpijskih iger na vse te zadeve dobro pripravili," je o igri Slovenije več povedal Ljubljančan, ki komaj čaka tudi na junijske kvalifikacije za svetovno prvenstvo z Norveško. "Kvalifikacije v Malmöju so nam dale nov zagon, olimpijske igre so letos pika na i, vmes pa moramo uspešno oddelati še ene kvalifikacije. Klubska sezona je v polnem zaletu in upam, da jo bodo vsi igralci končali uspešno in, da se bomo na pripravah zbrali kompletni ter predvsem zdravi."

Nekaj dni pred začetkom priprav bo Zorman še tretjič s Kielcami in osmič v karieri, nastopil v polfinalu Lige prvakov, saj ga 28. in 29. maja, v Kölnu, čaka finalni turnir tega tekmovanja. "Cilj kluba pred začetkom sezone je bil uvrstiti se v finale poljskega pokala in prvenstva ter na finalni turnir Lige prvakov in vse smo uresničili, tako, da bo maj smetana na torti uspešne sezone. S soigralci razmišljamo, da če kdaj, lahko letos uspemo in osvojimo lovoriko, saj smo prikazali izjemen napredek v igri, na gostovanjih pa, da se ne bojimo nikogar. V Nemčiji bomo imeli tudi veliko podporo naših navijačev, prek 5.000 naj bi jih bilo v dvorani, tako, da bomo imeli precejšnjo pomoč."

OLIMPIJSKE IGRE 2016
Rio de Janeiro, 5. - 21. avgust 2016

SKUPINA A:

Francija
Danska
Hrvaška
Tunizija
Katar
Argentina

SKUPINA B:

Poljska
SLOVENIJA
Švedska
Brazilija
Nemčija
Egipt

V četrtfinale napredujejo po štiri najboljše ekipe vsake skupine.

ČLANI, KVALIFIKACIJE ZA SP 2017

Sobota, 11. junija, ob 15.00, Celje (dvorana Zlatorog):
SLOVENIJA : NORVEŠKA 

Cena posamezne vstopnice v predprodaji do teden dni pred tekmo je 8 EUR, v zadnjem tednu 10 EUR, na dan srečanja pa 12 EUR. 

POVEZAVA DO NAKUPA VSTOPNIC

ČLANICE, KVALIFIKACIJE ZA EP 2016

Sreda, 1. junija, ob 18.00, Celje (dvorana Golovec):
SLOVENIJA : HRVAŠKA

Cena posamezne vstopnice v predprodaji do teden dni pred tekmo je 4 EUR, v zadnjem tednu 5 EUR, na dan srečanja pa 6 EUR. 

POVEZAVA DO NAKUPA VSTOPNIC

POSEBEN POPUST ZA OBE TEKMI!

Ker obe naši reprezentanci potrebujeta in si zaslužita bučno podporo s tribun, smo za ljubitelje rokometa pripravili poseben akcijski paket »Slovenija gre naprej«, ki te na obe tekmi popelje zgolj za 10 evrov! Klikni na spodnjo povezavo in si pravočasno zagotovi svoj par vstopnic ter nam pomagaj, da naše rokometne junake in junakinje skupaj popeljemo na novi veliki tekmovanji!

POVEZAVA DO NAKUPA PAKETA VSTOPNIC