7. 5. 2016

Branik blizu presenečenja proti Gorenju

Rokometaši Branika so v Mariboru krepko namučili Gorenje, trenutno vodilno ekipo 1. NLB Leasing lige. Po izenačenju na 29:29 so Velenjčani na koncu slavili zmago z 31:30. Zmag v 4. kolu končnice sta se razveselili še moštvi Celja Pivovarne Laško ter Rika Ribnice. Prvo je pred sredinim derbijem z Gorenjem visoko ugnalo Urbanscape Loko (40:23), slednje pa je bilo na obračunu za 4. mesto na lestvici boljše od Kopra 2013 (30:26).

1. NLB LEASING LIGA, KONČNICA, 4. KOLO:


Sobota, 7. maja:

MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE 30:31 (13:18)
Cingesar in Jamnik po 5; Šoštarič 9, Cehte in Medved po 5.

STATISTIKA

Mariborčani v zadnjem času niso kazali dobre forme. Po porazu z Ribnico jih je v dvorani Tabor pred tednom Celje Pivovarna Laško povsem nadigrala. Nekaj takega se je pričakovalo tudi od Gorenja, ki pa je imel v štajerski prestolnici precej več težav. Potem ko so gostitelji izničili zaostanek petih golov zaostanka iz prvega polčasa in dve minuti pred koncem izenačili na 29:29, pa so končnico bolj zbrano odigrali gosti ter tako pred derbijem s Celjani ohranili prvo mesto na prvenstveni razpredelnici.

Že prvi del tekme je bil izenačen. Do izida 9:9 sta bili ekipi še poravnani, nato pa so gostje dosegli šest zaporednih golov, povedli s 15:9, kar je bila najvišja prednost na tekmi. Ob odmoru so imeli Velenjčani pet golov prednosti, prednost pa se je v drugem delu začela topiti.

V 42. minuti so domači znižali na tri zadetke zaostanka (20:23), trener Gorenja in nekdanji strateg Maribora Marko Šibila je poskusil nalet domačih ustaviti s spremembo obrambne postavitve in z Rokom Zaponškom na vratih. Mariborčani so se v 47. minuti približali na dva zadetka zaostanka (23:25), štiri minute pozneje le na enega 26:27, z 29. golom, ki ga je dosegel Tadej Sok, pa tudi izenačili. Sledil je gol Michala Pavla Szybe, obramba Benjamina Burića, na 31:29 pa je iz sedemmetrovke (pri tem je bil izključen Sok) povišal Mario Šoštarič. Domači so še dosegli zadetek, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa.

Najučinkovitejši igralec je bil Šoštarič, dosegel je devet zadetkov, po petkrat sta pri zmagovalcih zadela Nejc Cehte in Niko Medved, pri poražencih pa sta isto število golov Darko Cingesar in Grega Jamnik.

Gorenje bo v naslednjem kolu gostilo Pivovarno Laško, Maribor pa bo gostoval v Kopru.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : URBANSCAPE LOKA 40:23 (20:11)

Malus in Janc po 6; Kete in Bogdanič Jenko po 5.

STATISTIKA


Rokometaši Celja Pivovarne Laško tudi po četrtem kolu končnice za prvaka ostajajo drugi na lestvici, kljub tokratni visoki zmagi proti Urbanscape Loki. Celjani so zmago slavili s kar 40:23, a je na tekmi uro prej slavilo tudi Gorenje, ki je bilo le za gol boljše od mariborskega Branika (31:30).

Celjani so vse dvome o zmagovalcu razblinili že pred koncem prvega polčasa. Prvi gol so sicer dosegli Ločani, to pa je bilo tudi vse, nato se je začel nalet gostiteljev, ki ni popustil vse do konca. Že ob polčasu je bila prednost domačih devet golov, do konca pa se je le še višala.

V vrsti domačih sta Jaka Malus in Blaž Janc dosegla po šest golov, pri Loki sta jih Tim Bogdanovič-Jenko in Andraž Kete prispevala po pet.

V petem kolu bodo Celjani gostovali pri večnih tekmecih iz Velenja, tekma bo na sporedu 11. maja, medtem ko Loka isti da gosti Riko Ribnico.


RIKO RIBNICA : KOPER 2013 30:26 (13:9)

Leban 7, Grebenc 6; Bratkovič 8, Smolnik in Sokolič po 5.



Na derbiju s spodnjega dela prvenstvene lestvice končnice 1. NLB Leasing lige so več zbranosti pokazali domači rokometaši, ki so s 30:26 ugnali Koper. Domači so z golom Patrika Lebana v osmi minuti povedli s 6:2 in tudi na glavni odmor odšli s prednostjo štirih golov.

V drugem polčasu je Grega Krečič goste sicer približal na le dva zadetka zaostanka (11:13), a so domači strnili vrste in se ubranili naleta gostov. Razlika je bila vseskozi več kot tri gole, na koncu so domači zasluženo vključili dve točki in se obdržali na četrtem mestu lestvice, Koper je peti.

V vrsti Ribnice je bil s sedmimi goli najuspešnejši Patrik Leban, ki je zadel tudi tri sedemmetrovke od štirih, pri Kopru je Adam Bratkovič zbral osem golov, od tega tri s sedmih metrov.

V petem kolu bo Riko Ribnica prihodnjo sredo gostovala pri Urbanscape Loki, Koper pa bo isti dan gostil Maribor Branik.
LESTVICA:

1.RK GORENJE VELENJE440057
2.RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO431056
3.RK MARIBOR BRANIK410339
4.RD RIKO RIBNICA421136
5.RD KOPER 2013410333
6.RD URBANSCAPE LOKA400430